Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida aiškinasi, kas galėjo „pakišti“ „Telegram“ įkūrėją P.Durovą

Rusijos Marku Zuckebergu vadinamas susirašinėjimo platformos „Telegram“ įkūrėjas Pavelas Durovas šeštadienį buvo suimtas Paryžiaus Le Buržė oro uoste. Britų naujienų svetainė „Daily Mail“ svarsto, kad verslininkas į teisėsaugos nagus galėjo papulti dėl savo merginos kaltės.
P.Durovo mergina Julija Vavilova ir P.Durovas
P.Durovo mergina Julija Vavilova ir P.Durovas / 15mn koliažas

Šeštadienio vakarą P.Durovas privačiu lėktuvu atskrido iš Azerbaidžano ir buvo suimtas. Pasak straipsnio, jo mergina galimai socialiniuose tinkluose išdavė jų lokaciją ir atskleidė planus skristi į Prancūziją.

„Telegram“ įkūrėjui buvo pateikti kaltinimai, kad jis nemoderavo neteisėto turinio ir nebendradarbiavo su teisėsauga tiriant narkotikų prekybos, vaikų pornografijos ir sukčiavimo atvejus.

Socialinių tinklų nuotrauka/P.Durovo mergina Julija Vavilova
Socialinių tinklų nuotrauka/P.Durovo mergina Julija Vavilova

Teigiama, kad lėktuve buvo ir mergina – rusė Julija Vavilova. 24 metų moteris gyvena Dubajuje ir lydėjo jį kelionėje po buvusias sovietines respublikas, įskaitant Kazachstaną, Kirgiziją ir Azerbaidžaną.

Mergina visų vietų geografines koordinates skelbė prie įrašų socialiniame tinkle „Instagram“ ir galimai įspėjo Prancūzijos valdžios institucijas apie P.Durovo atvykimą į Paryžių. Policijos pareigūnams beliko tik palaukti, kol jis nusileis.

Naujienų agentūra AFP anksčiau pažymėjo, kad nuo sulaikymo dienos J.Vavilova negalėjo susitikti ar kitais būdais susisiekti su P.Durovu.

„Tai paskatino sąmokslo teorijos šalininkus daryti prielaidą, kad J.Vavilova yra „Mosad“ (Izraelio žvalgybos – 15min) agentė, vykdanti „medaus spąstų“ misiją, kad perduotų P.Durovą į Vakarų žvalgybos tarnybų rankas“, – rašo „Daily Mail“.

Teisėsaugos institucijos, gavusios prieigą prie „Telegram“ kodavimo sistemos, galėtų pasiekti informaciją, kuri būtų neįkainojama sekant nusikaltėlius – nuo teroristų iki smulkių plėšikų.

Po sulaikymo asmeninis P.Durovo gyvenimas sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio: neseniai asmeniniame „Telegram“ kanale jis pareiškė, kad nuo 2010 m., tapęs spermos donoru, 12-oje šalių tapo daugiau nei 100 vaikų tėvu.

Manoma, kad jis taip pat yra dar penkių vaikų, pradėtų natūraliu būdu, tėvas: dukters ir sūnaus, kurių susilaukė su buvusia partnere Daria Bondarenko, dabar gyvenančia Barselonoje, ir dukters bei dviejų sūnų, kurių susilaukė su 44 metų ruse Irina Bolgar, gyvenančia Šveicarijoje.

Pasak pranešimų žiniasklaidoje, P.Durovas nevartoja alkoholio, sakosi esąs vegetaras, nevartoja pramoginių narkotikų, greitojo maisto ir net kofeino.

Pažymėtina, kad jis sulaukė populiarumo internete, skelbdamas savo nuotraukas, kuriose demonstruoja savo raumeningą kūną.

„Scanpix“ nuotr./ Pavelas Durovas
„Scanpix“ nuotr./ Pavelas Durovas

Asketišką gyvenimo būdą jis derina su deklaruojamu nenoru kaupti asmeninius daiktus.

„Gyvendamas Rusijoje lankiausi pas kelis labai turtingus vyrus. Lankiausi dideliuose laivuose, privačiuose lėktuvuose, namuose, ir tikrai žinau, kad to nenoriu sau“, – dar 2014 m. pareiškė jis.

Nors P.Durovas gyvena milžiniškoje 4 500 kv. m viloje Dubajuje, tačiau ji jam nepriklauso. Verslininkas ją nuomojasi už 1 mln. dolerių per metus.

Trečiadienio vakarą Prancūzijos teisėsaugos institucijos pateikė jam kaltinimus ir uždraudė išvykti iš šalies, bet paleido už 5 mln. eurų užstatą su sąlyga, kad jis du kartus per savaitę privalės atvykti į policijos nuovadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas