Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: per Izraelio smūgį galimai žuvo „Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah

Penktadienį, rugsėjo 27 d., „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah tikriausiai žuvo per IDF smūgį į pogrindinę grupuotės būstinę Beirute, pranešė Izraelio televizijos kanalas „Channel 12“.
Hassanas Nasrallah
Hassanas Nasrallah / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Apie tai praneša laikraštis „The Times of Isreal“ .

Televizijos kanalas naujieną pateikė taip: „Izraelio vertinimas: H.Nasrallah sunaikintas“.

Kitas televizijos kanalas savo pareiškimuose kiek atsargesnis: „Atsargus optimizmas Izraelyje: smūgis Nasrallah buvo sėkmingas“.

Tuo tarpu Irano naujienų agentūra „Tasnim News“, remdamasi savo šaltiniais Libane, praneša, kad Nasrallah nėra miręs.

Izraelio pareigūnas dienraščiui „The Times of Israel“ patvirtino, kad rugsėjo 27 d. Beiruto smūgis buvo nukreiptas į „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah.

„Labai sunku įsivaizduoti, kad jis būtų išgyvenęs po tokio smūgio“, – sakė pareigūnas.

Neįvardytas Izraelio pareigūnas taip pat sakė, kad Nasrallah buvo vadavietėje ir kad „niekas ten negalėjo išgyventi“, pranešė Ynet.

Hassanas Nasrallah yra Libano šiitų politinės partijos ir sukarintos organizacijos „Hezbollah“ trečiasis generalinis sekretorius. Jis pradėjo eiti šias pareigas po to, kai 1992 m. IDF nužudė jo pirmtaką Abbas al-Musawi.

Per 2006 m. liepos 12-rugpjūčio 14 d. vykusį Izraelio ir „Hezbollah“ karinį susirėmimą izraeliečiai bandė nustatyti tikslią Hassano Nasrallah buvimo vietą ir ją užimti arba sunaikinti išlaipindami karius pietų Libane, tačiau operacija buvo nesėkminga.

Po karo H.Nasrallah liko saugiame bunkeryje slaptoje vietoje pietų Libane, bijodamas netikėto Izraelio žvalgybos tarnybų išpuolio.

Rugsėjo 27 d. Izraelio gynybos pajėgos pranešė, kad smogė pagrindinei „Hezbollah“ grupuotės būstinei Libano sostinėje Beirute. Per smūgį buvo iki pamatų sunaikintas kelių pastatų kompleksas.

Aukšto rango JAV pareigūnas „ABC News“ patvirtino, kad antskrydžio taikinys buvo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah.

AFP, remdamasi „Hezbollah“ artimu šaltiniu, pranešė, kad H.Nastrallah yra „sveikas“.

Rugsėjo 23 d. IDF štabo viršininkas generolas leitenantas Herzi Halevy paskelbė, kad pirmadienio rytą IDF pradėjo prevencinį puolimą prieš „Hezbollah“ teroristinę grupuotę.

Vėliau paaiškėjo, kad, vykdydamos žvalgybos nurodymus, IDF sudavė šimtus smūgių „Hezbollah“ taikiniams pietų Libane, įskaitant paleidimo aikšteles, vadavietes ir teroristų infrastruktūrą.

Per pastarąją parą Izraelio karinės oro pajėgos sudavė apie 1 600 smūgių „Hezbollah“ taikiniams pietų Libane ir Bekaa slėnyje.

Agentūra AP pažymėjo, kad tokio didelio masto smūgių Izraelis nevykdė nuo 2006 m. Antrojo Libano karo.

Tuo pat metu leidinys „Al-Manar“ , priklausantis „Hezbollah“ teroristinei grupuotei, paskelbė, kad naktį iš rugsėjo 23 d. į 24 d. buvo surengtos raketų atakos prieš Izraelį – prieš Megido karinį aerodromą ir Ramat Davido oro bazę, esančius žydų valstybės šiaurėje, taip pat prieš objektus netoli Haifos ir Tiberiados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas