Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įtampa prieš regioninius rinkimus Vokietijoje: sankcijomis Rusijai nepatenkinta politikė apipilta raudonais dažais

Žinoma Vokietijos kairiųjų politikė ketvirtadienį per rinkimų kampanijos renginį rytiniame Erfurto mieste, prieš sekmadienį vyksiančius regioninius rinkimus, buvo aptaškyta raudonu skysčiu, tikriausiai dažais.
Temos: 2 Vokietija Išpuolis

Naujojo aljanso BSW įkūrėja Sahra Wagenknecht, pasak Vokietijos naujienų agentūros dpa, buvo aptaškyta negausiai, bet po incidento trumpam paliko sceną.

„Scanpix“/AP nuotr./Sahra Wagenknecht (dešinėje)
„Scanpix“/AP nuotr./Sahra Wagenknecht (dešinėje)

Saugumo pajėgos iš karto pargriovė tai padariusį vyrą ant žemės, uždėjo jam antrankius ir išsivedė. S.Wagenknecht grįžo į sceną ir vėliau socialiniame tinkle „X“ parašė, kad išsigando, bet jai viskas gerai.

VIDEO: Vokietijos politikę atakavo raudonais dažais, užpuolikas – sulaikytas

Nors Erfurte niekas nebuvo sužeistas, šis incidentas įvyko Vokietijoje daugėjant politinio smurto atvejų. Gegužę buvo užpulta garsi Berlyno politikė, jai buvo sužalota galva ir kaklas. Prieš tai rytiniame Drezdeno mieste kampanijos metu buvo sumuštas kanclerio Olafo Scholzo partijos kandidatas, jį teko operuoti.

Tiek vyriausybė, tiek opozicinės partijos teigia, kad pastaraisiais mėnesiais jų nariai ir rėmėjai susidūrė su fizinių ir žodinių išpuolių banga, ir ragina policiją sustiprinti politikų ir rinkiminių mitingų apsaugą.

S.Wagenknecht dalyvavo rinkimų kampanijoje Tiuringijoje, vienoje iš dviejų rytinių žemių, kur sekmadienį vyks rinkimai. Kraštutinių dešiniųjų „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) pirmą kartą gali tapti stipriausia partija.

Tačiau S.Wagenknecht, kuri sausį įkūrė savo partiją BSW, taip pat tikisi supurtyti situaciją, nacionalinę vyriausybę purtant vidiniams nesutarimams ir prarandant populiarumą.

Aukštus AfD ir BSW reitingus, kurie yra didžiausi buvusiuose komunistiniuose rytuose, iš dalies paskatino nepasitenkinimas šalies vyriausybe. O.Scholzo valdančiosios koalicijos partijos viešai kivirčijosi per birželį vykusių Europos Parlamento rinkimų kampaniją ir nepasiekė gerų rezultatų. Vasarą, kilus nesutarimų dėl 2025 metų biudžeto, vidaus nesantaika dar labiau sustiprėjo.

Nepritaria dabartinėms sankcijoms Rusijai

S.Wagenknecht siūlo kairiosios pakraipos ekonominę politiką su dideliais atlyginimais ir dosniomis išmokomis bei griežtą požiūrį į migraciją. Ji taip pat abejoja kai kuriais planais kovoti su klimato kaita ir nepritaria dabartinėms sankcijoms Rusijai, kuri kadaise buvo pagrindinė Vokietijos dujų tiekėja, bei Berlyno ginklų tiekimui Ukrainai.

Ji pareiškė, kad jos partija prisijungs tik prie tų žemių vyriausybių, kurios laikosi „aiškios pozicijos už diplomatiją ir prieš rengimąsi karui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?