Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žodžio laisvę ginanti organizacija RSF sveikina rusų „istorinę mobilizaciją“

Organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) antradienį pasveikino rusų pilietinės visuomenės „istorinę mobilizaciją“, privertusią pareigūnus panaikinti baudžiamuosius kaltinimus žurnalistinius tyrimus vykdžiusiam Rusijos žurnalistui Ivanui Golunovui.
Ivanas Golunovas
Ivanas Golunovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sveikiname istorinę Rusijos pilietinės visuomenės mobilizaciją, – paskelbė nevyriausybinė organizacija socialiniame tinkle „Twitter“. – Dabar turi būti teisiami tie, kurie bandė jį pakišti.“

Nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“ žurnalistas 36 metų I. Golunovas praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikytas policijos Maskvoje. Žurnalistas buvo sumuštas ir 12 valandų praleido areštinėje be galimybės susitikti su advokatu.

„Twitter“ nuotr./Protestas prie I.Golunovo sulaikymą Rygoje
„Twitter“ nuotr./Protestas prie I.Golunovo sulaikymą Rygoje

I.Golunovui buvo pareikšti kaltinimai bandymu parduoti didelį kiekį narkotikų. Kilus visuomenės, įskaitant garsius valstybinių žiniasklaidos priemonių žurnalistus, pasipiktinimui, šeštadienį jam buvo skirtas namų areštas.

Protestams nesiliaujant, vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas pranešė, kad kaltinimai I.Golunovui buvo atšaukti ir kad jis siūlys atleisti iš pareigų du aukšto rango Maskvos policijos pareigūnus, susijusius su šiuo tyrimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas