Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žudynių JAV statistika: išpuolis Konektikuto pradinėje mokykloje tapo vienu tragiškiausių šalies istorijoje

Penktadienio žudynės pradinėje mokykloje Njutaune (Konektikuto valstija) – vienos tragiškiausių JAV istorijoje. Daugiau aukų yra pareikalavęs tik studento išpuolis Virdžinijoje, kai prieš pusšeštų metų žuvo 32 žmonės.
Šimtai amerikiečių pagerbė per susišaudymą mokykloje žuvusių žmonių atminimą
Šimtai amerikiečių pagerbė per susišaudymą mokykloje žuvusių žmonių atminimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais duomenimis, vienos iš mokytojų sūnaus Adamo Lanzos aukomis penktadienio rytą tapo 27 žmonės, įskaitant 20 vaikų ir jo paties mamą. Žudikas pakėlė ranką ir prieš save.

Anot Brady kampanijos prieš smurtavimą ginklais, panašūs išpuoliai, tiesa, ne tokie kruvini nėra retenybė. Organizacijos duomenimis, nuo 2005-ųjų šalyje kasmet įvyksta apie 20 masinių šaudymų, rašo portalas rt.com.

Kruviniausios žudynės Jungtinėse Valstijose

Aurora (Kolorado valstija), 2012 m. liepos 20 d.

Jamesui Holmesui ėmus šaudyti per naujausio filmo apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ premjerą, žuvo 12 žmonių, dešimtys buvo sužeisti.

Tuksonas (Arizonos valstija), 2011 m. sausio 8 d.

Šizofrenijos apimtas Jaredas Lee Loughneris prie prekybos centro nužudė šešis žmones ir sužeidė dar keliolika, įskaitant Kongreso narę Gabrielle Giffords. Žudikas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Fort Hudas (Teksaso valstija), 2009 m. lapkričio 5 d.

JAV armijos majoras Nidalis Malikas Hasanas karinėje bazėje nušovė 13 žmonių. Jam karo teisme pateikta dešimtys kaltinimų ir gresia mirties bausmė.

Virdžinijos technikos universitetas, 2007 m. balandžio 16 d.

Tragiškiausias žudynes mokslo įstaigoje JAV istorijoje surengė Virdžinijos politechnikos instituto ir valstijos universiteto studentas Seung-Hui Cho. Per dvi atakas jis pistoletais „Glock 19“ ir „Walther P22“ nušovė 32 žmones, o galiausiai nusišovė.

Nickel Mines (Pensilvanijos valstija), 2006 m. spalio 2 d.

Per įkaitų dramą nedidelėje amišų bendruomenės mokykloje Charlesas Carlas Robertsas IV nušovė dešimt mergaičių nuo 6 iki 13 metų amžiaus ir nusižudė.

Litltonas (Kolorado valstija), 1999 m. balandžio 20 d.

Kolumbaino vidurinės mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviai Ericas Harrisas ir Dylanas Kleboldas nužudė 12 bendramokslių ir vieną mokytoją, sužeidė 21 paauglį, tuomet nusižudė. Dar trys žmonės susižeidė bandydami išvengti kulkų. Kone dešimtmetį tai buvo kruviniausias išpuolis JAV mokslo įstaigoje, neskaitant išpuolio Teksaso universitete 1966-aisiais. Po šių žudynių kilo didžiulis nerimas dėl gotų kultūros ir žiaurių vaizdo žaidimų. Tiesa, tiesioginis ryšys tarp jų ir žudynių niekada nebuvo patvirtintas.

Teksaso universitetas, 1966 m. rugpjūčio 1 d.

Buvęs jūrų pėstininkas Charlesas Whitemanas universiteto miestelyje nužudė 13 žmonių ir sužeidė 32. Prieš tai jis buvo suspėjęs nužudyti savo žmoną ir motiną, o galiausiai krito nuo policininko rankos. Vėliau ši istorija virto filmu „Higher Learning“, rašo globalgrind.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas