Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynių sukrėstame Las Vegase gyvenantis lietuvis: „Žmonės nori padėti vieni kitiems“

Las Vegase gyvenantis lietuvis Aurimas Kuncė pačiame renginyje, į kurio dalyvius skriejo mirtinos kulkos, nebuvo. Tačiau ten lankėsi jo pažįstami žmonės, kurie nukentėjo per kraupų išpuolį kantri muzikos festivalio metu. Las Vegase šaulys nužudė daugiau nei 50 žmonių, dar apie šimtą sužeidė.
Las Vegase per išpuolį žuvo daugiau nei 50 žmonių
Las Vegase per išpuolį žuvo daugiau nei 50 žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tačiau turiu sužeistų pažįstamų. Jie sakė, kad buvo daugiau nei vienas šaulys, bet čia jau kaip kam. Mieste kilęs chaosas, ligoninės, ypač UMC (University Medical Center), užkimštos“, – 15min teigė A.Kuncė.

Lietuvis pats nenukentėjo: „Apie 1–2 km spinduliu ten neleidžiama niekam patekti. Ir pats nenorėjau ten važiuoti, nes taip trukdyčiau policijai ir medikams.“

A.Kuncė šūvių papliūpų negirdėjo, o apie incidentą sužinojo iš pažįstamos, kuri „buvo prie pat įvykio vietos“. Anot vyro, ji „ten dirbo ir spėjo pasitraukti iš šaudymo zonos“.

„Mano draugo pažįstamo mergina buvo peršauta. Jai kulka per nugarą perskrodė plautį“, – pasakojo lietuvis.

23-ejų A.Kuncė, Las Vegase gyvenantis jau devynerius metus, pripažino, kad žmonės šiuo metu šokiruoti, bet pridūrė: „Visi jie išlieka žmogiški ir nori kitiems padėti.“

Asmeninio albumo nuotr./Aurimas Kuncė
Asmeninio albumo nuotr./Aurimas Kuncė

„Pavyzdžiui, bandyta padėti gabenti sužeistuosius į ligonines, nors policija to ir nerekomenduoja. Daug žmonių leidžia per išpuolį sužeistiems žmonėms apsistoti jų namuose, nes daug kas įstrigo zonoje, kur buvo šaudoma.

Be to, žmonės buriasi į grupes ir organizuoja kraujo davimo akcijas. Žinoma, aš pats esu šokiruotas dėl tokių išpuolių“, – 15min teigė A.Kuncė.

Išpuolis Las Vegase nusinešė daugiau nei 50 žmonių gyvybių ir jau yra pats pražūtingiausias aukų skaičiumi JAV istorijoje. Pernai birželį per šaudymą Orlando naktiniame klube „Pulse“ buvo nušauti 49 žmonės.

Las Vegaso policija jau nukovė užpuoliką, Stepheną Paddocką, kuris į kantri muzikos festivalio lankytojus šaudė iš viešbučio ir kazino „Mandalay Bay“ 32-ojo aukšto. Jo kambaryje rasta daug šaunamųjų ginklų.

VIDEO: Liudininko vaizdo įrašas iš išpuolio Las Vegase
VIDEO: Vaizdo įraše – šūvių koncerte išgąsdinti žmonės
VIDEO: Las Vegase per koncertą aidėjo šūviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant