Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žurnalistų tyrimas: V.Putinas gyvena su A.Kabajeva, o pinigus kraunasi, be kita ko, iš degtinės pardavimo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir gimnastė bei tariama jo vaikų motina Alina Kabajeva gyvena kartu rezidencijoje Valdajuje ir naudojasi V.Putino lėšomis, gautomis iš Kipro ofšorinės bendrovės „Ermira Consultants“, kuri yra prezidento ir jo aplinkos „savitarpio pagalbos fondas“. Tokias išvadas savo tyrime padarė „Projekt“ žurnalistai.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.

Pasak žurnalistų, V.Putinas ir A.Kabajeva dažniausiai gyvena rezidencijoje Valdajuje, kurią jau apstatė namais, skirtais tik svarbiems asmenims.

„Projekt“ teigia, kad prabangiam nekilnojamajam turtui pirkti jie naudoja Kipre paslėptas V.Putino lėšas. Pinigai daugiausia plaunami per bendrovę „Ermira Consultants“, kuriai priklauso V.Putinui svarbių įmonių akcijų paketai.

Visų pirma „Ermira“ kontroliuoja bendrovę „Real Invest“, kuriai priklauso degtinės „Putinka“ prekės ženklas. V.Putinas ir jo aplinka gauna pinigų beveik už kiekvieną parduotą degtinės butelį.

Perka prabangius namus

Žurnalistai susitiko su buvusiu vieno iš artimiausių prezidento draugų verslo vadybininku, kuris dalyvavo valdant slaptą finansinį tinklą, kuriam priklausė ir „Ermira“.

Šaltinis teigė, kad iki 2015 m. bendrovė priklausė fiktyviam asmeniui, Sankt Peterburgo advokatui Vladislavui Kopylovui, tačiau iš tikrųjų „Ermira“ sąskaitomis buvo mokama už pirkinius V.Putinui ir jo šeimai. Už šiuos pinigus jis taip pat pirko butus ir namus.

Įtariama, kad 2015 m. ofšorinė bendrovė buvo perleista oligarcho Arkadijaus Rotenbergo žmonėms.

Šaltinis teigė, kad V.Putino giminaičiai asmeniškai susitiko su A.Rotenbergu, Jurijumi Kovalčiuku ir jų pavaldiniais ir pasakė, ko jiems reikia.

Po to už „Ermira“ pinigus jie pirko būstą: pavyzdžiui, 2011 m. A.Kabajeva už šiuos pinigus nusipirko keturis butus Sočyje ir įregistravo juos patikėtinių vardu. Visų pirma A.Kabajevos močiutės, kuri iš tikrųjų gyvena sename kaimo name Maskvos srityje.

Žurnalistai taip pat išsiaiškino, kad Kipro bendrovė praturtėjo ir iš NMG, kurios direktorių valdybai pirmininkauja A.Kabajeva, akcijų apyvartos.

2013 m. „Ermira“ įsigijo 7,5 proc. akcijų už 76 mln. eurų, tačiau po trijų mėnesių tariamai pardavė jas Genadijaus Timčenkos struktūroms už dar 65,6 mln. eurų.

Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.
Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.

Verta pažymėti, kad viso V.Putino ofšorinės bendrovės įsigyto nekilnojamojo turto nuosavybė priklauso jo bendrovei arba fiktyviems asmenims, o ne tiesiogiai jo giminaičiams.

Gyvena kartu

Žurnalistai taip pat išsiaiškino, kad V.Putinas ir A.Kabajeva gyvena kartu. Buvusios gimnastės padėjėjos, kurių dvi yra jos pusseserės, nuolat lankosi V.Putino rezidencijoje Valdajuje, o viena iš seserų net turi namą netoliese.

„Projekt“ nuotr./V.Putino rezidencija Valdajuje.
„Projekt“ nuotr./V.Putino rezidencija Valdajuje.

Valdajaus rezidencijos teritorijoje A.Kabajevai ir jos vaikams buvo pastatytas atskiras medinis namas,.

Statybos pradėtos 2020 m. ir baigtos 2022 m.

Žurnalistai nusprendė neskelbti informacijos apie V.Putino ir A.Kabajevos vaikus etikos sumetimais, nes jie yra nepilnamečiai.

Tuo pat metu jie pažymėjo, kad pirmasis V.Putino ir A.Kabajevos vaikas gimė 2015 m. Šveicarijoje. Antrasis vaikas tikriausiai gimė 2019 m. pavasarį, bet jau Rusijos Federacijos teritorijoje.

2021 m. šalia Kabajevos rūmų buvo pastatyta valčių prieplauka, iš kurios galima plaukti per kanalą ir atsidurti 28 hektarų parke.

Rezidencijos apylinkės yra saugomos teritorijos, įskaitant Valdajaus nacionalinio parko teritoriją, kuri saugoma pagal įstatymus.

2018 m. V.Putinui buvo nutiestas slaptas geležinkelis, kuriuo jis atvyksta į rezidenciją, kaip spėjama, savo šarvuotu traukiniu.

Iš viso A.Kabajeva ir jos šeima naudojasi nekilnojamuoju turtu, kurio vertė siekia mažiausiai 120 mln. dolerių.

Didžiausio buto savininkė

Be to, A.Kabajeva turi didžiausią penthauzą Rusijoje. Jis yra gyvenamajame komplekse „Korolevskio parkas“ Sočyje ir taip pat buvo nupirktas už lėšas iš V.Putino „slaptos piniginės“ Kipre, o tai dar kartą įrodo A.Kabajevos ryšius su juo.

2 600 kv. m ploto penthauzo su baseinu, kiemeliu ir nuosava sraigtasparnių nusileidimo aikštele dizainu rūpinosi garsus rusų dizaineris Valentinas Judaškinas.

Penthauze yra 20 kambarių, židinio salonas, kino ir biliardo kambarys, sauna, soliariumas, baras ir šokių aikštelė. Žemesniame aukšte yra du atskiri butai aptarnaujančiam personalui.

Oficialus penthauzo gyvenamųjų namų komplekse „Korolevskyj park“ savininkas yra verslininkas Olegas Rudnovas. Kaip rašo „Projekt“, jis į V.Putinui artimų verslininkų ratą įsiliejo dar praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje ir nuo to vykdė „delikačias misijas“, įskaitant ir nekilnojamojo turto, skirto Svetlanai Krivonogich, dar vienai numanomai V.Putino meilužei ir jo dukros motinai, apiforminimą.

2021 m. šis prabangus A.Kabajevos būstas buvo pripažintas „didžiausiu butu Rusijoje“.

Tuo pat metu butas šiuo metu yra tuščias. Jame niekas negyvena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas