Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusiųjų per išpuolį Tel Avive išaugo iki septynių

Žuvusiųjų skaičius per išpuolį panaudojant šaunamąjį ginklą ir peilį Tel Avive išaugo iki septynių, dar vienai iš aukų naktį mirus nuo patirtų sužalojimų, trečiadienį pranešė ligoninės šaltiniai.
Sraigtasparnis su pacientu skrenda į Tel Avivo ligoninę. / Hannah McKay / REUTERS
Sraigtasparnis su pacientu skrenda į Tel Avivo ligoninę. / Hannah McKay / REUTERS

„Sužeistasis pateko pas mus kritinės būklės, su įvairių sistemų pažeidimais, tačiau gydytojams, kovojusiems dėl paciento gyvybės, netrukus teko konstatuoti jo mirtį“, – sakoma Tel Avivo Ichilovo medicinos centro pranešime.

Izraelio policija vėlai antradienį pranešė, kad per išpuolį netoli Tel Avivo greitųjų traukinių stoties Jafoje žuvo šeši žmonės, o dar 17 buvo sužeisti.

Policija teigė, kad abu dvidešimtkelerių užpuolikai gyveno okupuotame Vakarų Krante.

Policija pranešė, kad vienas iš užpuolikų buvo nukautas, o kitas sunkiai sužeistas.

Izraelio žiniasklaida išsiaiškino, kad per išpuolį nukentėjo du Izraelio piliečiai – 30-metis Shaharas Goldmanas (Šaharas Goldmanas) ir 33-ejų Inbaras Segevas Vigderis.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios, kai islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ kovotojai praėjusių metų spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, palestiniečių kovotojai surengė ne vieną išpuolį prieš izraeliečius.

Izraelio pareigūnų teigimu, per tą patį laikotarpį okupuotame Vakarų Krante per palestiniečių išpuolius žuvo mažiausiai 26 izraeliečiai, įskaitant saugumo pajėgų karius

Nuo 2023-iųjų spalio 7 dienos, kai „Hamas“ išpuolis įžiebė karą Gazos Ruože, smurtas išaugo ir okupuotame Vakarų Krante.

Ramaloje įsikūrusios palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Izraelio pajėgos arba naujakuriai nužudė mažiausiai 682 palestiniečius.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų o jo pajėgos reguliariai įsiveržia į palestiniečių teritorijas, kur dažnai kyla smarkūs Izraelio karių ir kovotojų susirėmimai.

Antradienio išpuolis buvo surengtas tuo metu, kai Iranas į Izraelį paleido apie 200 raketų. Daugelis jų buvo perimtos. Dėl šios atakos šimtai tūkstančių izraeliečių buvo priversti ieškoti prieglobsčio slėptuvėse.


Google Trends: kuo domisi Lietuvos gyventojai

„Google Trends“ – įrankis, leidžiantis stebėti ir analizuoti populiariausias paieškos tendencijas internete.


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas