Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:00

R.Karbauskis atskleidė dar vieną geidžiamą koalicijos partnerį: logiška, jei būtume vienoje frakcijoje

Socialdemokratams, „valstiečiams“ ir „demokratams“ gali ir neužtekti mandatų koalicijai, tačiau sustiprinti ją galėtų dar vienos partijos atstovai, ir tai nebūtų „Nemuno aušra“. Tai įvardijęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis atskleidžia ir kaip įsivaizduoja bendrą darbą su priešu Sauliumi Skverneliu, koks vaidmuo būtų numatytas advokatui Ignui Vėgėlei ir kiek tikisi balsų centro-kairės partneriams.

Įvertinti du scenarijai

Interviu 15min R.Karbauskis tvirtino, jog pozityvus centro-kairės koalicijos scenarijus būtų, jei po antrojo turo „valstiečiams“, socialdemokratams ir demokratams pavyktų užsitikrinti 79 mandatus, tuomet jis mato galimybę subūrus kitus vienmandatininkus užsitikrinti iš viso 85 politikų paramą.

Vis dėlto jis vis dar neatmeta ir pesimistinio scenarijaus, kad tokiai koalicijai mandatų nepakaks.

„Niekuo nesu užtikrintas, nes antras rinkimų turas turi viską sudėstyti į vietas. Pirmiausia, tos partijos, kurios sutaria dėl potencialios koalicijos, gali surinkti 79 balsus. Su remiančiųjų balsais, kurių tikrai bus ir iš pavienių žmonių, ir iš partijų, kurios neperžengė 5 proc. barjero, palaikymas gali viršyti 85 balsus. Tai būtų labai stipri koalicija, jeigu taip būtų.

Kita vertus, turime visiškai blogą variantą, kuriame potenciali koalicija rinktų tik 65 balsus. Tai tokiu atveju netgi su pagalba kitų, tų pavienių Seimo narių, mes 71 balso galime ir neturėti. Šioje situacijoje viskas priklauso nuo žmonių (...), ko jie nori, ar nori stabilumo, ar suirutės, kuri bet kokiu atveju nebūtų niekam naudinga“, – aiškino politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento