Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 31

Slapta juodoji komanda ir nematomas planuotojų darbas: pasaulio galingųjų apsaugos Vilniuje užkulisiai. IV dalis

Prie kūno puikiai prigludusiu kostiumu vilkintis agentas tyliai žengia prietemoje skendinčiu vieno iš Vilniaus senamiesčio pastatų koridoriumi. Per arkinį langą krentanti blausi šviesa apšviečia duris, vedančias į praėjimą tarp dviejų istorinių universiteto kiemų. „Tai puiki vieta Joe Baideno kalbai“, – tarsteli pareigūnas, rodydamas į kelių aukštų pastatų supamus uždarus kiemus.
Vadovybės apsaugos tarnybos kontratakos komanda
Vadovybės apsaugos tarnybos kontratakos komanda / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ankstesni pasakojimai

Vyras gerą pusvalandį naršo šimtmečius skaičiuojančio pastato užkaborius. Jis žymisi pastebėjimus ir retkarčiais mobiliuoju telefonu nufotografuoja duris, koridorius ir bendrą kiemo vaizdą. Eidamas pusiau atviru arkiniu koridoriumi parodo į ant žemės esantį metalinį dangtį ir tarsteli – „Iš čia tuneliu galima patekti į kitą pastatą, todėl čia turės nuolat budėti agentas ir saugoti šį patekimą.“ Netrukus apsaugos planuotojas baigs apžiūrą ir grįš į kabinetą tarnyboje. Ten jis paruoš vizito apsaugos planą, kuriuo toliau vadovausis visa renginio saugumą užtikrinanti komanda.

NATO viršūnių susitikimo metu 15min turėjo išskirtinę galimybę stebėti ir fiksuoti sudėtingo apsaugos mechanizmo užkulisius.

Todėl dabar siūlome skaitytojams kartu pasinerti į žvalgybos, sprogmenų specialistų, snaiperių, cheminio ginklo, užnuodyto maisto ekspertų ir daugybės kitų nematomų specialistų darbo užkulisius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas