Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 31

Nauja fantazija: PGR testai ir pažeis smegenis, ir „implantuos“ hidrogelio

Internete nepaliauja sklisti sąmokslo teorijos, esą PGR testai, skirti diagnozuoti COVID-19, yra pavojingi. Aiškinama, kad jais ne tik pažeidžiamos smegenys, bet ir į organizmą prasiskverbia hidrogelio bei ličio dalelės. Tai nėra tiesa – kuriama moderni technologija, kuri padėtų jau ankstyvoje stadijoje nustatyti užsikrėtimą bet kuria infekcija, „perkelta“ į testus, nors jos veikimo principas – visai kitoks.
Kaip atliekami greitieji COVID 19 testai
COVID 19 testas / „Scanpix“ nuotr.

Testų pagaliukai smegenų nepasiekia

Praėjusią savaitę viena „Facebook“ vartotoja paskelbė bauginančią žinią: „Slovakijos ligoninėje atliktų COVID PGR tyrimų lazdelių analizė patvirtina, kad tai pasaulinio masto, apgalvotas ir kruopščiai parengtas projektas.

Bratislavos ligoninės darbuotojai atliko tyrimą dėl PGR testų lazdelių.

Jie padarė išvadą, kad testai su vatos tamponais, kurie įkišami per nosį iki pat smegenų, yra skirti implantuoti jūsų organizmui DARPA hidrogelio (nanotechnologija).“

Šis tyrimas esą atliktas 2020 m. lapkritį – 2021 m. kovą, naudojant trijų kompanijų testus. Greta pridėta nuoroda į tyrimo rezultatus

Abejonių tyrimo rezultatais kelia jau šiame įraše paminėta sąmokslo teorija, esą smegenis gali pažeisti ir COVID-19 testai.

Vieną iš ja paremtų melagienų įkvėpė senovės egiptiečių procedūros, kurios metu žmogui į nosį kišama lazdelė, piešinio fragmentas.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Neurochirurgijos centro vadovas, habilituotas medicinos mokslų daktaras Saulius Ročka atmetė nuogąstavimus dėl galimų smegenų pažeidimų, imant PGR tepinėlį iš nosiaryklės.

Sąmokslo teorijų skleidėjai atrado ryšį tarp Senovės Egipto meno ir COVID-19 testų, bet suklydo
Sąmokslo teorijų skleidėjai atrado ryšį tarp Senovės Egipto meno ir COVID-19 testų, bet suklydo

„Ar galima įdurti į smegenis, kišant pagaliuką į nosį? Tokia pati tikimybė, kaip, badant pagaliuku bet kokią galvos vietą, įdurti į smegenis – tai įmanoma tik tokiu atveju, jei ten yra skylė.

Tokia skylė gali atsirasti tik dėl ypač reto, įgimto vystymosi sutrikimo, kurio normalus žmogus neturi. Tokiu atveju, jei badydami pagaliuku dar sugebėtume pataikyti būtent į tą skylę, tada taip, gal ir įmanoma pradurti smegenis“, – apie smegenų pažeidimo galimybes kalbėjo profesorius.

Jis paaiškino, kad galimybė PGR testo metu pažeisti smegenis galėtų egzistuoti nebent tuo atveju, jei žmogus turėtų apsigimimą.

„Nosies struktūra su smegenimis neturi jokio ryšio. Ten, viduje, dar yra kaulas.

Tokiu atveju, jei būtų apsigimimas ir ten nebūtų kaulo, gal ir būtų galima. Tačiau turinčių tokius apsigimimus yra gal du ar trys žmonės visoje Lietuvoje. Net labai giliai testo pagaliuką kišant, smegenų pažeisti neįmanoma.“

Cituoja žinomą sąmokslo teorijų skleidėją

Lygiai tuos pačius teiginius ir dar daugiau susijusios informacijos apie Slovakijoje atliktą tyrimą galima rasti vienos jogos mokytojos iš Australijos tinklalapyje.

„Įspėjimas: COVID-19 testai nėra tai, apie ką jūs galvojate!“ – tvirtinama gegužės pradžioje paskelbtame įraše, tad galima spėti, kad jis ir buvo minėtos melagienos šaltinis.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/„Facebook“ vartotoja gąsdina, esą PGR testai kelia pavojų
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/„Facebook“ vartotoja gąsdina, esą PGR testai kelia pavojų

„Labai neraminančios naujienos iš Slovakijos, kur Bratislavos ligoninės (beje, nenurodytos – red. past.) personalas atliko PGR testų tyrimą“ – rašoma tinklalapyje ir teigiama, esą „buvo patvirtinta, kad PGR testai yra genocido įrankis“, jie vadinami „nusikalstamu genocido instrumentu“.

„Tai yra pasaulinis, apgalvotas ir kruopščiai paruoštas veiksmas“, – rašoma tinklalapyje ir tvirtinama, kad tyrimo ataskaitoje skelbiamą informaciją gali patikrinti kiekvienas, turintis standartinį mokyklinį mikroskopą.

Tyrėjams užkliuvo DARPA hidrogelis ir nailono pluošteliai ant testų pagaliukų.

Ir šio tinklalapio įraše, ir ataskaitoje galima rasti nemažai nuotraukų, kuriose esą matyti pro mikroskopą nufotografuoti testų tamponėliai.

„Scanpix“/AP nuotr./Tikrinimai nuo koronaviruso Jungtinėse Amerikos Valstijose
„Scanpix“/AP nuotr./Tikrinimai nuo koronaviruso Jungtinėse Amerikos Valstijose

„Šių netaisyklingos formos pluoštelių „užduotis“ yra pažeisti epitelį, viršutinį jūsų gleivinės membranos sluoksnį“, – aiškinama jogos mokytojos tinklalapyje. Ir čia pat pagąsdinama, kad taip hidrogelis su ličiu, kurio taip pat esama testuose – ši išvada greičiausiai padaryta iš pernykščių svarstymų, kad antivirusinių savybių turintis litis galėtų būti naudojamas COVID-19 gydyti, tariamai prasiskverbia į žmogaus organizmą „netoli smegenų“.

Pagrindinis jų taikinys esanti kankorėžinė liauka, esanti galvos smegenyse. Šis nedidelis ovalios formos organas, atsakingas už miego ciklus reguliuojančio hormono melatonino gamybą, geriausiai išsivystęs vaikų organizmuose.

Septintaisiais gyvenimo metais jis pradeda nykti, toje vietoje susiformuoja jungiamasis audinys.

Kankorėžinė liauka atrofuojasi dar prieš lytinį brendimą.

Tekste dar nurodyta, kad PCR testuose esantis hidrogelis „visiškai išžudė raudonuosius kraujo kūnelius“. Be to, jis „akimirksniu suformuoja kraujo trombus“.

Galiausiai hidrogelis kartu su ličiu lieka „nosies gleivinėse, po hipofizės ir kankorėžine liaukomis“.

Shutterstock nuotr./Kraujo tyrimai
Shutterstock nuotr./Kraujo tyrimai

Šie išvedžiojimai iliustruoti ne tik „tyrimo“ nuotraukomis, bet ir vaizdo įrašais, tariamai patvirtinančiais testų kenksmingumą. Viename iš šių įrašų pasakojama, kad minėto hidrogelio yra ir FFP2 tipo kaukėse, kurios jį po truputį skleidžia, tad žmogus šia medžiaga kvėpuoja.

Kitame įraše kalba žinomas vakcinų priešininkas, sąmokslo teorijų platintojas JAV gydytojas Rashidas Buttaras, kuriam už neprofesionalų elgesį grėsė netekti licencijos.

Galiausiai pridėtos nuorodos į vieną „alternatyvų naujienų tinklalapį, skirtą tiesai, […] kuri mus išlaisvins, apšvies, įkvėps ir pabudins“, tyrimo ataskaitą, kuri minima ir lietuviškame „Facebook“ įraše, bei keletas daugiausiai neveikiančių arba nesaugių nuorodų į straipsnius įvairiuose tinklalapiuose.

Skelbia ne mokslininkai, o dvasinė bendruomenė

Oficialios informacijos apie tokį tyrimą, patvirtinantį PGR testų kenksmingumą, internete nėra.

Tariamos slovakų analizės rezultatai publikuojami ne ją esą atlikusios ligoninės ar kokio nors universiteto tinklalapyje, ne moksliniame žurnale, o dvasinės bendruomenės „Goloka“ puslapyje.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Teiginiai apie PGR testų pavojų paremti dvasinės bendruomenės platinama medžiaga
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Teiginiai apie PGR testų pavojų paremti dvasinės bendruomenės platinama medžiaga

Ši bendruomenė propaguoja holistinį gyvenimo stilių, esą tinkamą žmogui, kuris atsisako visa apimančios kontrolės ir siekia asmeninės laisvės. Tai atitinka teiginį apie „pasaulinio masto projektą“ minėtame „Facebook“ įraše. COVID-19 skeptikai aktyviai skleidžia pramanus, kad ši liga yra didžiulio sąmokslo, siekiant užvaldyti visą pasaulį, dalis.

Tokią pačią filosofiją skleidžia ir minėta jogos mokytoja Dawn Kelly. Ji siūlo stipriai pakrauti savo intuiciją ir dalyvauti „vidinio kompaso intuicijos pradmenų kursuose internetu“.

Kuria pažangias technologijas

Minėta DARPA yra JAV Gynybos departamento Pažangiųjų gynybos tyrimų projektų agentūra (angl. Defense Advanced Research Projects Agency). Ji atsakinga už naujų pažangių technologijų kariuomenės reikmėms kūrimą.

Ji buvo įkurta 1958 m. prezidento Dwighto Eisenhowerio sprendimu kaip atsakas į metais anksčiau Sovietų Sąjungos paleistą palydovą „Sputnik 1“, kad ši šalis inijuotų, o ne būtų streteginių technologinių siurprizų auka.

Bendradarbiaudama su mokslininkais, pramonės ir valdžios atstovais, DARPA inicijuoja, atlieka ar įgyvendina tyrimus ir projektus, siekdama išplėsti technologijų bei mokslo ribas. Ji prisidėjo prie ypatingo tikslumo ginklų ir žvalgybos, balso atpažinimo technologijų kūrimo, interneto, kompiuterinės grafikos ir vertimo programų vystymo, pasaulinės vietos nustatymo sistemos (GPS) imtuvų tobulinimo, kad jie taptų pakankamai maži ir galėtų būti naudojami daugelyje įrenginių.

123RF.com nuotr./Gydytojas, kovojantis su koronavirusu
123RF.com nuotr./Gydytojas, kovojantis su koronavirusu

Šiuo metu DARPA glaudžiai bendradarbiauja ne tik su Gynybos, bet ir Sveikatos departamentu, kitomis valdžios agentūromis, mokslininkais ir pramonės atstovais, kad būtų kuo greičiau įveikta COVID-19.

Be kita ko, agentūra padėjo sukurti sistemą, kuri leido diagnozuoti jūrų pėstininkams užsikrėtimą SARS-CoV-2 kone realiu laiku, tai pat patvirtino, kad yra didelė pakartotinio užsikrėtimo galimybė. Jos sukurtas modelis padėjo nuspėti COVID-19 sunkumą (mirštamumas nuo šios ligos buvo nuspėtas net 87,5 proc. tikslumu). Kartu kuriami testai, kurie padėtų ligą diagnozuoti iš seilių arba iš patalpos oro.

DARPA finansavo sensoriaus, kuris padėtų sekti organizmo kovą su infekcija (nebūtinai COVID-19), kūrimą. Šis sensorius yra 3 mm ilgio hidrogelio, naudojamo kai kuriuose kontaktiniuose lęšiuose ir implantuose, pluoštelis.

Jis su specialia molekule, siunčiančia fluorescencinį signalą, būtų įleidžiamas po oda paprastu švirkštu ir „pajustų“ ligą dar prieš atsirandant simptomams, pavyzdžiui, kosuliui. Kita įrenginio dalis – elektroninis komponentas – būtų pritvirtintas prie odos ir, sąveikaudamas su sensoriumi, galėtų pranešti apie užsikrėtimą.

Toks sensorius pradėtas kurti siekiant realiu laiku sekti pavojingose zonose dislokuotų kareivių sveikatą. Nors jis padėtų diagnozuoti ir COVID-19, su PGR testais jis neturi nieko bendro.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas