Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 07 09

Pavojai miestų fontanuose: reikalavimų vandens higienai nėra

Nors daugybė žmonių, ypač vaikų, šiltomis vasaros dienomis maudosi miesto fontanų vandenyje, jame gali slypėti daug pavojų – fontanų higiena Lietuvoje nėra niekaip reglamentuota, o ja pasirūpinti savo nuožiūra palikta statančios įmonės ir savivaldybės valiai.
Vilniaus Rotušės aikštėje pradėjo veikti fontanas
Fontanas Vilniaus Rotušės aikštėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip LRT TELEVIZIJOS laidai „Laba diena, Lietuva“ sako fontanus Vilniaus mieste prižiūrinčios įmonės vadovas „PoolService.lt“ Mantvydas Šakalys, naujasis Lukiškių aikštės fontanas įrengtas laikantis baseinams skirtų higienos normų.

„Stovi automatika, kuri dezinfekuoja, mechaniškai valo vandenį, chemiškai apdoroja. Taip pat dezinfekcijai naudojami autorizuoti chemijos produktai, skirti tiek geriamo vandens, tiek plaukimo baseinų dezinfekcijai“, – aiškina M.Šakalys.

Šiuo metu iš viso Vilniuje veikia 15 fontanų. Pasak M.Šakalio, penkiuose iš jų stovi automatinės dezinfekavimo sistemos, kurios apdoroja vandenį, o dar dešimtyje – mechaniniai valymo įrenginiai, t.y. bent jau smėlio filtrai.

Didžiausių problemų, fontanus prižiūrinčios įmonės vadovo teigimu, kelia sostinės Vokiečių gatvėje esantis fontanas. Nors pats M. Šakalys sako negirdėjęs, kad žmonės susirgtų dėl to, jog maudėsi fontane.

„Valymo įrenginių Vokiečių gatvės fontane nėra, yra mechaninis filtras. Kadangi žinome, kad ten dažnai prausiasi benamiai, dažnai netgi plauna butelius, skiriame daugiau dėmesio ir vykdome dezinfekciją rankiniu būdu. Tai daroma kelis sykius per savaitę“, – sako M.Šakalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius