Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 25 /12:47

A.Monkevičius: rugsėjo pirmosios mokyklose – su saugiais atstumais, be masinių švenčių

Rugsėjo pirmosios šventes mokyklose planuojama rengti gyvai, tačiau mokymo įstaigos raginamos pasirūpinti saugiais atstumais bei nerengti masinių švenčių dėl koronaviruso grėsmės.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Paprasčiausi dalykai yra tokie, kad reikia vengti masinių švenčių, kuriose sunku laikytis saugos reikalavimo, išvengti kontakto, laikytis saugaus atstumo, kad sumažintume kaip galima labiau bet kokią riziką dėl užkrato paplitimo“, – spaudos konferencijoje Kaune antradienį sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pasak jo, rekomendacijos, kaip rengti Rugsėjo pirmosios šventę, jau yra parengtos, šiuo metu derinamos ir artimiausiu metu bus paviešintos.

Ministras teigė, jog Rugsėjo pirmoji turėtų būti „šventiška“, tačiau rekomenduojama organizuoti šventę skirtingomis valandomis ar keliose vietose, rekomenduojama, jeigu įmanoma, daryti jas lauke.

A.Monkevičiaus teigimu, tai turėtų būti „ramus, sutelktas pasirinkimas“.

Šiuo metu tokio reikalavimo nėra – pamokų metu mokiniams nereikia dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių.

Pasak Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Bendrojo ugdymo departamento direktorės Jolantos Navickaitės, moksleiviams pamokų metu nebus privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, bet tai gali būti rekomenduojama tarp pamokų, jeigu mokykloje nėra galimybės atskirti moksleivių srautų.

„Šiuo metu tokio reikalavimo nėra – pamokų metu mokiniams nereikia dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių“, – sakė J.Navickaitė.

Mokytojai gali dirbti be apsaugos priemonių, jeigu išlaiko dviejų metrų atstumą iki vaikų, tačiau jeigu tokios galimybės nėra ar jie nori prieiti arčiau, turi dėvėti apsaugos priemones.

Ministerijos atstovė pabrėžė, kad nors nebeliko prievolės matuoti temperatūrą, asmenys turėtų būti sąmoningi ir nevykti į ugdymo įstaigas sirgdami.

Ministerijos atstovai antradienį Kaune susitiko su savivaldybių švietimo skyrių ir mokyklų atstovais ir su jais aptarė svarbiausius pokyčius bei didžiausius iššūkius, laukiančius ateinančiais mokslo metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas