Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandro Stulginskio universitetas džiaugiasi gausesniu studentų „derliumi“

Prasidedant naujiesiems mokslo metams Aleksandro Stulginskio universitetas džiaugiasi pagausėjusiu pirmakursių skaičiumi. ASU centrinė studentų priėmimo komisija patvirtino , kad šiemet į pirmą kursą buvo priimta daugiau nei tūkstantis studentų.
Aleksandro Stulginskio universitetas
Studentas dirba kompiuteriu / Aleksandro Stulginskio universiteto nuotr.

Šiemet studentų gretas papildė 559 pirmosios (bakalauro) studijų pakopos pirmakursiai, 378 antrosios studijų pakopos pirmo kurso magistrantai ir net 65 pirmakursiai – užsienio studentai – studijuosiantys anglų kalba. 97 pirmakursiams šiemet nereikės mokėti už studijas (pernai tokia privilegija naudojosi 94 pirmakursiai), kiti 462 pirmakursiai už studijas mokės patys, 403 pirmakursiai pasirinko nuolatinę studijų formą ir 156 – ištęstinę.

Pagal fakultetus priimtieji į pirmosios pakopos studijų pirmą kursą pasiskirstė taip: į Agronomijos fakultetą priimta 139 studentai, Ekonomikos ir vadybos fakultetą – 203, Miškų ir ekologijos fakultetą – 104, Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakultetą – 41, o Žemės ūkio inžinerijos fakultetas pasipildė 72 pirmo kurso studentais.

Magistrantūros studijose buvo užimtos visos 226 planuotos valstybės finansuojamų vietų nuolatinėse studijose ir dar 74 valstybės finansuojamos studijų vietos buvo skirtos ištęstinei studijų formai. Už studijas magistrantūroje šiemet patys mokės 78 pirmakursiai. Pagal pasirinktą studijų formą priimtieji pasiskirstė taip: 268 pirmo kurso magistrantai pasirinko nuolatines ir 110 pirmakursių ištęstines studijas. Agronomijos fakultetas pasipildė 60 magistrantų, Ekonomikos ir vadybos fakultetas – 97, Miškų ir ekologijos fakultetas – 64, Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakultetas – 78 ir į Žemės ūkio inžinerijos fakultetą iš viso buvo priimta 79 pirmo kurso magistrantai. Šiais metais per visas antrosios pakopos studijų programas priimta 38 pirmakursiais daugiau nei pernai.

Pastaraisiais metais itin didėja ASU studijų populiarumas TARP užsienio studentų – šiemet į pirmą kursą priimta net 65 studentai.  Dar geresni rezultatai pasiekti priimant į antrosios pakopos studijas: magistrantūros studijose šiemet priimtųjų skaičius į pirmą kursą didžiausias per penkerius metus.

Galima pasidžiaugti, kad studentų priėmimo rodikliai išlieka stabilūs jau treti metai. Susumavus visus šiemet įstojusius studentus, paaiškėjo, kad Universitetas savo „derlių“ padidino 43 studentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas