Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandro Stulginskio universiteto rektoriumi perrinktas Antanas Maziliauskas

Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) rektoriumi antrai penkerių metų kadencijai perrinktas Antanas Maziliauskas. Trečiadienį jungtiniame universiteto tarybos ir senato posėdyje renkant rektorių jis buvo vienintelis kandidatas į šį postą.
Antanas Maziliauskas
Antanas Maziliauskas / ASU nuotr.

Pasak A.Maziliausko, universiteto perspektyvoje - glaudesnis darbas su užsienio šalių universitetais. Anot jo, svarstoma kartu su BOVA (Baltijos šalių žemės ūkio, miškų ir veterinarijos universitetų tinklas) partneriais įsteigti Baltijos maisto ir žemės ūkio universitetą, kuris veiktų, pavyzdžiui, Briuselyje.

„Mano vizijoje ASU - stiprios tarptautinės institucijų grupės narys. Tam turime realų pagrindą. Su Šiaurės ir Baltijos šalių giminingais universitetais bendrame NOVA-BOVA tinkle glaudžiai bendradarbiaujame jau nuo 1996 metų“, – universiteto pranešime cituojamas A.Maziliauskas.

Rektorių ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia universiteto taryba.

A.Maziliauskas Aleksandro Stulginskio universitetui vadovauja nuo 2011 metų. Jis yra šio universiteto Vandens išteklių inžinerijos instituto profesorius, technikos mokslų daktaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas