Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar tikrai mano nuomonė yra mano?

Šiuolaikinį žmogų nuolat atakuoja žinios, sklindančios iš įvairių kanalų: televizijos, interneto, radijo. Žinių gausybė verčia priimti informaciją skubotai, tinkamai neįvertinus jos patikimumo ir naudos. Sunku suprasti ir įsigilinti į visus globalėjančiai pasaulio bendruomenei kylančius iššūkius, dėl to yra patogu tiesiog patikėti ta tiesa, kurią skelbia medijos.
Moteris dirba su kompiuteriu
Moteris dirba su kompiuteriu / Vida Press nuotr.

Niekam nekyla abejonių, kad šiuolaikiniam žmogui svarbus kritinis mąstymas. Bet ar galime ugdyti mokinių kritinį mąstymą, jei patys nesame tikri, kad tokį turime?

Pažvelkime į medijas iš arčiau. Kaip apdoroti gaunamą informaciją, atskirti klaidinančią informaciją, o gal net manipuliacijas nuo tiesos?

Apie tai renginyje „Ar tikrai mano nuomonė yra mano? Medijų įtaka“ lapkričio 26 d. 11 val. 3.2 salėje kalbės ir kvies diskutuoti Pilietinių iniciatyvų centro direktorius Girvydas Duoblys.

Lapkričio 26 d. 12 val. 3.2 salėje prasidės renginys „Požeminiai garažai „Google“ karalystėje“.

Kodėl „Google“ taip svarbu? Žinios yra įgyjamos, naudojantis įvairiais įrankiais, o šie daro įtaką, interpretuodami gaunamą informaciją. Todėl labai svarbu tinkamai pasirinkti įrankius ir išmanyti jų veikimą. Daugumos mūsų naršyklėse – kad ir kokį įrankį naudotume – numatytasis pradžios puslapis būna paieškos sistema.

Lietuvoje tai yra „Google“ paieškos sistema. Ji paieškos rezultatus rikiuoja pagal iš anksto nustatytas taisykles. Tai reiškia, kad kritinis informacijos išteklių vertinimas patikimas paieškos sistemai, o ji nusprendžia, kuriuos rezultatus mums pateikti pirmajame rezultatų puslapyje ir kokia tvarka išrikiuoti.

Diskutuosime, kiek galime daryti įtaką tam, kokią informaciją gauname, naudodamiesi paieškos sistema, ir kokį naminį gyvūną savo savybėmis mums ji primena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas