Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakymų į klausimus dėl studijų abiturientai ras platformoje „Geras klausimas“

Norintys studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose abiturientai ir jų tėvai susiduria su daugybe klausimų susijusių su priėmimu į aukštąsias mokyklas, organizuojamų studijų tvarka, finansavimo galimybėmis bei karjeros perspektyvomis. Baimė dėl ateities, informacijos stoka ir aplinkinių žmonių spaudimas gerokai apsunkina jauno žmogaus gyvenimą pasirinkimų kryžkelėje.
Platforma „Geras klausimas“
Platforma „Geras klausimas“ / ISM nuotr.

Siekiant susisteminti informaciją ir padėti moksleiviams gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus vienu kanalu, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas subūrė kompetetingą ekspertų komandą bei pristatė virtualią platformą „Geras klausimas“. Interaktyvioje erdvėje kiekvienas galės užduoti jam aktualų klausimą ir greičiau nei per 24 valandas gauti atsakymą.

„Betarpiškas bendravimas dažnai yra ne tik malonesnis, bet ir akivaizdžiai rezultatyvesnis“, – įsitikinusi idėjos autorė, universiteto atstovė Marija Vorobjovaitė.

Specialiai šiam projektui suburtoje komandoje aktyviai dalyvauja ne tik įvairių sričių ekspertai bei specialistai, bet taip pat ir studentai, geriausiai žinantys, kokios informacijos trūksta norintiems studijuoti.

Interaktyvioje platformoje „Geras klausimas“ moksleiviai ir jų tėvai galėsi gauti atsakymus į klausimus, susijusius su priėmimu į aukštąsias mokyklas, studijų tvarka, finansavimo galimybėmis bei karjeros alternatyvomis, čia taip pat ras praktinius patarimus kurie padės tikslingai ruoštis egzaminams, ar kryptingai pasirinkti studijų programą.

Dirbant prie projekto „Geras klausimas“ paaiškėjo ir dažniausiai užduodami klausimai. Pristatome tris dažniausiai užduodamus klausimus su specialistų atsakymais.

Kaip suvaldyti stresą egzaminų metu?

Pasak ISM universiteto vyr. lektoriaus Aniceto Suchockio kai kurie šį stresą išgyvena lengvai, kitiems tai sunkus išbandymas, lydimas streso, nepasitikėjimo savo jėgomis.

„Jeigu galvoji, kad išlaikyti egzaminus – beveik neįmanoma, gerų rezultatų nesitikėk. Negatyvus mąstymas – įkalina. Dažnai mąstant apie galimas grėsmes ir rizikas, galimybių ratas savaime užsidaro. Taip mes demotyvuojame save, nesprendžiame problemų, o grimztame į negatyvumą. Tai gali būti pavojinga ir egzaminų metu. Mat daugelį užduočių galima atlikti kūrybiškai ieškant sprendimo, o negatyvios mintys blokuoja kūrybingumą. Pozityvios mintys leidžia išlaisvinti protą, ieškoti netradicinių sprendimų, nugalėti kylantį stresą, kai atsakymo nežinoma akimirksniu.“

Kuo aš galėčiau dirbti baigęs verslo vadybos studijas?

ISM verslo vadybos ir analitikos programos vadovės Dominykos Venciūtės teigimu, verslo vadybos ir analitikos studijos suteikia reikiamas žinias ir kompetencijas bei užtikrina sėkmingą karjerą įvairiose verslo srityse. Šios studijų programos absolventas pagal pasirinktą studijų kryptį gali užimti rinkodaros analitiko, procesų analitiko, verslo modelių architekto, verslo konsultanto, žmogiškųjų išteklių analitiko, verslo žurnalisto darbo vietą įvairiose vyriausybinėse organizacijose, plataus spektro šalies ir užsienio šalių įmonėse.

Kiek reikia išlaikyti egzaminų norint gauti valstybės stipendiją?

Jei esate įgiję 2015 – 2017 metais vidurinį išsilavinimą ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamas studijų vietas, jums reikės išlaikyti šiuos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą, užsienio kalbos (anglų, vokiečių ar prancūzų) egzaminą B1 lygiu, valstybinį matematikos brandos egzaminą. 

Minėtąją platformą išbandyti galite čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas