Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų studentai mano, kad šalyje studijuojantys užsieniečiai duoda naudos

Dauguma britų nežiūri į užsienio studentus kaip į imigrantus, rodo Jungtinės Karalystės universitetus reprezentuojanti organizacijos „Universities UK“ apklausa.
Kembridžo universiteto kiemelis
Kembridžo universiteto kiemelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas theguardian.com, apklausa parodė, jog mažiau kaip ketvirtadalis respondentų galvoja apie tarptautinius studentus (24 proc.) arba studentus iš Europos Sąjungos (ES) šalių (23 proc.) kaip apie šios šalies imigrantus.

Apklausa, kurioje dalyvavo 2018 britų, atskleidė, kad 18 proc. respondentų norėtų matyti tarptautinius studentus Jungtinėje Karalystėje ir netgi būtų nieko prieš, jei jų skaičius šalyje tik didėtų. Tuo metu 44 proc. apklausos dalyvių pageidautų, kad jų skaičius išliktų toks pats, o 21 proc. palaikytų jų skaičiaus mažėjimą.

Du trečdaliai respondentų teigė, kad tarptautiniai studentai turi teigiamos įtakos vietos, kuriose jie studijuoja, ekonomikai.

Du trečdaliai respondentų teigė, kad tarptautiniai studentai turi teigiamos įtakos vietos, kuriose jie studijuoja, ekonomikai. Apklausa taip pat parodė, kad septyni iš dešimties apklaustųjų mano, kad būtų geriau, jeigu tarptautiniai studentai išnaudotų savo įgūdžius čia ir kurį laiką padirbėtų Jungtinėje Karalystėje, užuot iškart po studijų grįžę į savo gimtąsias šalis.

Beveik pusė (47 proc.) apklaustųjų įsitikinę, kad neturėtų būti nubrėžtos ribos, kiek ilgai tarptautiniai studentai turėtų likti gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje po studijų baigimo. Pasak apklaustųjų, užsienio studentai, baigę studijas, galėtų įsidarbinti ir teikti šaliai ekonominės naudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas