Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs ISM rektorius Nerijus Pačėsa Vilniuje atidaro Erudito licėjų

Šį rugsėjį Vilniuje duris atvers nauja privati mokykla: sostinės centre, erdviose patalpose Aludarių ir Pakalnės gatvių sankirtoje, kuriasi buvusio ilgamečio ISM vadybos ir ekonomikos universiteto rektoriaus doc. dr. Nerijaus Pačėsos vadovaujamas Erudito licėjus, sėkmingai veikiantis Kaune, teigiama pranešime spaudai.
VĮ „Lietuvos oro uostai“ valdybos narys Nerijus Pačėsa
VĮ „Lietuvos oro uostai“ valdybos narys Nerijus Pačėsa / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Švietimas

Erudito licėjus, anot įkūrėjų, bus pirmoji tokio tipo tarptautinė dvikalbė mokykla Vilniuje ir Kaune, formuojanti unikalų ugdymo turinį 0-12 klasėms pagal nacionalinę bei akredituotą tarptautinę Kembridžo ir Tarptautinio bakalaureato (IB) diplomo programas.

Licėjuje laikomasi skandinaviškosios integruoto ugdymo filosofijos, daug dėmesio skiriama įtraukiems, komandiniams ir patyriminiams mokymosi metodams. Mokytojai siekia skatinti mokinių intelektinį smalsumą, pažinimo ir atradimo džiaugsmą, nuolat palaiko aukštą mokinių motyvaciją.

Bene didžiausias dėmesys skiriamas mąstymo ugdymui. Remiantis JAV mąstymo instituto mokslininkų parengta mąstymo įpročių metodika, licėjuje nuolat formuojami efektyvaus mąstymo įpročiai: impulsyvumo valdymas, tikslumas, empatiškas klausymasis, gebėjimas mąstyti apie savo mąstymą, atsakinga rizika ir kt. Visa licėjaus bendruomenė įtraukiama mokytis mąstyti efektyviai, kritiškai ir kūrybiškai bei pritaikyti šiuos gebėjimus ir technikas konstruojant efektyvią mokymo(si) programą. Taip kuriama mąstymo mokyklos ugdymo(si) aplinka.

Taip pat licėjuje didelis dėmesys skiriamas matematikos ir kalbų mokymui, emocinio intelekto ugdymui, sveikai gyvensenai ir technologiniam sumanumui.

Kaune žinomas dėl pedagogų iš Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Taivano, Pietų Afrikos Respublikos, Sakartvelo ir kitų šalių, licėjus ir Vilniuje buria tarptautinę mokytojų komandą, kurie užtikrins Kembridžo bei Tarptautinio bakalaureato (IB) programų įgyvendinimą.

Erudito licėjaus patalpos Vilniaus centre, Aludarių g. 3, praeityje tarnavo gamybos reikmėms. Pasak mokyklos įkūrėjų, simboliška, kad vienoje gražiausių sostinės vietų, netoli Neries, Tauro kalno, bei Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos, esantis pastatas bus pritaikytas švietimo ir kultūros reikmėms.

Šiuo metu Erudito licėjuje Kaune mokosi virš 300 įvairaus amžiaus mokinių. Su jais dirba per 40 pedagogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas