Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusi Ukmergės J.Basanavičiaus gimnazijos auklėtinė gina puotos abiturientams organizatorę: „Per brangu? Kalbėkite garsiau ir laiku“

Po 15min straipsnio apie prabangią puotą Ukmergės abiturientams, įkandamą ne kiekvieno kišenei, Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos abiturientų šventės organizatorių stojo ginti buvusi gimnazijos auklėtinė.
Taujėnų dvaras
Taujėnų dvaras / Kęstučio Žilionio nuotr.

Mergina nėra viena iš būsimų išleistuvininkų – gimnaziją ji baigė 2015-aisiais, tačiau panoro tarti užtariamąjį žodį dėl mokykloje kilusio skandalo.

„Gimnazijoje visuomet vyksta įvairios šventės ir renginiai, už kuriuos didžiąja dalimi atsakingi patys mokiniai. Abiturientų išleistuvės metai iš metų vyksta toje pačioje vietoje – Taujėnų dvare. Jis visuomet pasirenkamas dėl aplinkos, kuri yra tikrai labai graži, taip pat patogi, kadangi dvaras nėra labai toli nuo pačios Ukmergės“, – redakcijai rašė mergina, norėjusi, kad jos tapatybė nebūtų viešinama, tačiau redakcijai ji žinoma.

Tai, pasak jos, tapo tarsi tradicija, nors, žinoma, šios vietos nuoma nėra pigi.

„Jeigu neklystu, dvaras vienai dienai kainuoja apie 4500 Eur. Tačiau ne visų tradicijų būtina laikytis. Dvyliktokų išleistuvės tikrai nėra ta šventė, kurioje gimnazistų žodis nieko nereiškia.

Su abiturientais dėl išleistuvių dažnai pradedama šnekėti dar rugsėjį ir kalbos apie tai netyla iki pat egzaminų – sprendžiama dėl šventės vietos, apsaugos, vedėjų, fotografų (dėl kurių įprastai sprendžia kiekviena klasė atskirai – vienuoliktoje klasėje išsirenkamas fotografas, kuris fiksuoja visas svarbiausias abiturientų šventes, tokias kaip paskutinė rugsėjo pirmoji, šimtadienis, paskutinis skambutis), maisto bei kitų dalykų (papuošimų, fejerverkų), tačiau labai daug mokinių į viską numoja ranka – suplanuos kas nors kitas“, – dėstė buvusi gimnazijos auklėtinė.

Į kalbas, anot jos, įtraukiami ir su finansais tvarkosi tėvai. Tai esą logiška, žinant jog patys mokiniai dažniausiai neturi savo pajamų. Visų gimnazistų tėvai, pasak merginos, ne vieną kartą raginami ateiti į vakarinius susirinkimus, kadangi ieškoma visiems patogaus laiko (jie niekuomet nevyksta darbo laiku).

„Tačiau kaip ir minėta, į juos ateina tik keli tėvai. Tad kas kaltas? Išleistuvėmis norima nenusileisti prieš tai buvusioms išleistuvėms, tad iš esmės stengiamasi viską organizuoti panašiai. Bet jas kiekvieną kartą organizuoja vis kiti žmonės – natūralu, jog komunikacijos, kainos ir kokybės santykio paieškų įgūdžiai nėra vienodi, tad bendra išleistuvių kaina kartais kyla“, – teigė ji. Bėda, anot jos, yra ta, kad skubama skųstis su organizavimu visai nesusijusiems žmonėms, tačiau nekomunikuojama tarpusavyje.

„Per brangu? KALBĖKIT GARSIAI IR LAIKU. Keiskite šventės vietą – Taujėnų dvaras nėra rojus, į kurį būtina patekti. Keiskite muzikantus, ieškokite kitų maisto tiekėjų. Turite galimybę rinktis – naudokitės ja“, – ragino ji.

Per brangu? KALBĖKIT GARSIAI IR LAIKU. Keiskite šventės vietą – Taujėnų dvaras nėra rojus, į kurį būtina patekti. Keiskite muzikantus, ieškokite kitų maisto tiekėjų. Turite galimybę rinktis – naudokitės ja, – ragino ji.

Gyvenime, pasak jos, tai pasitaikys ne visuomet: „Išmokite vertinti tai, ką turite, o ne priimti kaip savaime suprantamą dalyką.“

Nesuprantantiems, už ką mokytojoms dovanojamos dovanos, ji aiškino, kad „galbūt už tai, jog auklėtojos šioje mokykloje dažniausiai yra daugiau nei tiesiog pedagogės“. Tai, pasak merginos, žmonės, kurie tikrai visuomet jums padės ne vien su mokykliniais dalykais, tačiau viskas esą priklauso nuo jūsų pačių požiūrio ir bendravimo su mokytojais.

„Pinigai skiriami mokyklai taip pat nėra „išleidžiami tušinukams“ – po gimnazijos baigimo atvykit pasisvečiuoti, aplankyti mokytojų ir jos neatpažinsit – tvarkomos klasės, kitos erdvės. Apsidairykit ir pasidomėkit, kaip šventės vyksta kitose Lietuvos mokyklose, ir galbūt suprasit, kad niekas šioje gimnazijoje iš jūsų pinigų nesistengia atimti“, – pabaigė laišką redakcijai mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas