Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl švietimo pamišęs Singapūras mažins spaudimą moksleiviams

Singapūro moksleiviai nuo kitų metų laikys mažiau egzaminų, penktadienį paskelbė Švietimo ministerija, pristatydama reformas, turinčias sumažinti spaudimą vaikams šioje dėl didelių laimėjimų pamišusioje šalyje.
4 Mokslo ir meno muziejus, Singapūras
Singapūras / Shutterstock.com nuotr.

Kalbant apie egzaminus šis miestas-valstybė nuolat atsiduria pasaulinių sąrašų priekyje, bet sulaukė kritikos dėl moksleivių nuo jauno amžiaus patiriamo spaudimo ir kūrybinį mąstymą varžančio kalimo akcentavimo.

Nuo 2019 metų pirmų dviejų klasių moksleiviai – vaikai nuo šešerių iki aštuonerių metų amžiaus – nebelaikys egzaminų, nurodė Švietimo ministerija.

Metų vidurio egzaminai bus panaikinti ir kai kuriose kitose pradinės mokyklos klasėse, taip pat – pirmaisiais ir trečiaisiais vidurinės metais.

Pristatydamas reformas, švietimo ministras Ong Ye Kungas sakė, kad mokytojai yra „greitajame traukinyje“ ir, jo nuomone, „laikas padaryti pauzę“.

„Tai pasiųs aiškų signalą, kad mūsų kruopštumo pozicijos stiprios ir galime leisti sau truputį atsipalaiduoti nepakenkdami darbo rezultatams“, – vietos žiniasklaidai sakė jis.

Be to, moksleiviams nebebus nurodoma jų akademinių pasiekimų vieta klasėje ir mokykloje, kad jie didžiausią dėmesį skirtų mokymuisi ir ne taip lygintų save su kitais.

Reformomis siekiama atsisakyti pernelyg didelio akademinių rezultatų akcentavimo, nurodė ministerija.

Daug jauno amžiaus moksleivių Singapūre mokosi ne tik įprastose mokyklose, bet ir pas brangius privačius repetitorius, tad neturi daug laiko žaisti. Metropolitene dažnai galima pamatyti, kaip tėvai mokosi drauge su savo vaikais.

Daugelis sveikino reformas. Vienas interneto komentatorius parašė: „Vaikai dabar gali turėti malonesnę vaikystę. Tikiuosi, tėvai tai įvertins.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas