Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėmesio: stojantieji registruoti ir koreguoti prašymus gali iki pirmadienio 12 val.

Būsimi studentai informacinėje sistemoje registruoti ir koreguoti savo prašymus dar gali iki pirmadienio 12 val., primena Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Nespėjusieji užsiregistruoti tai galės padaryti papildomo priėmimo metu.
Parodos „Studijos 2018“ akimirka
Parodos „Studijos 2018“ akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Papildomas priėmimas vyks rugpjūčio 13–17 dienomis. Tuomet stojantieji pretenduos į laisvas vietas, likusias po pagrindinio priėmimo.

„Stojantysis gaus vieną kvietimą užimti valstybės finansuojamą studijų vietą arba nefinansuojamą studijų vietą su stipendija ar be jos. Pasibaigus prašymų registravimo laikui galios paskutinė koreguoto prašymo versija, todėl prašymus rengti reikia itin atidžiai. Nuo to, kuriems pageidavimams stojantysis skirs pirmenybę, priklausys, kur jis bus pakviestas studijuoti“, – rašoma LAMA BPO žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Ketvirtadienį – kvietimai studijuoti

Jame taip pat teigiama, kad LAMA BPO konsultantai šeštadienį nuo 9 iki 15 val. bus pasiruošę konsultuoti stojančiuosius. Į juos galima kreiptis telefonu (8-37) 280 400 arba el. pašto adresu info@lamabpo.lt.

Kvietimai studijuoti stojantiesiems bus siunčiami ketvirtadienį iki 12 valandos. Juos stojantieji galės matyti prisijungę prie savo prašymo paskyros, taip pat kiekvienam internetu prašymą pateikusiam asmeniui bus siunčiami elektroniniai laiškai apie kvietimą studijuoti ir kita svarbi informacija.

Sutartys su pakviestaisiais studijuoti universitetuose ir kolegijose bus sudaromos nuo liepos 27 dienos iki liepos 31 dienos 17 val., išskyrus liepos 28 ir 29 dienas.

Antrasis priėmimo etapas – rugpjūčio 1-ąją

Stojančiųjų patogumui, kai kurios aukštosios mokyklos suteikia galimybę sutartis sudaryti elektroniniu būdu. Šių mokyklų sąrašą galima rasti čia.

Antrasis bendrojo priėmimo etapas prasidės rugpjūčio 1-ąją 12 val.

„Pageidaujantis jame dalyvauti stojantysis savo ketinimą turi pažymėti bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje. Galios tas pats įregistruotas prašymas, todėl šiame etape galės dalyvauti tik tie, kurie savo prašymus registravo pirmajame etape.

Stojantieji iki rugpjūčio 3 dienos 16 val. galės atnaujinti savo prašymą keisdami pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą, išbraukdami nereikalingus pageidavimus arba įrašydami naujų, bet tik į valstybės nefinansuojamą vietą“, – rašo LAMA BPO.

Šio etapo rezultatus stojantieji sužinos rugpjūčio 7 dieną iki 12 val.

Stojančiųjų – daugiau nei 32 tūkst.

Šiuo metu LAMA BPO bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje užsiregistravo 32 756 stojantieji, iš kurių 20 300 atitinka nustatytus reikalavimus pretenduoti į valstybės finansuojamas arba nefinansuojamas vietas.

Visą informaciją apie bendrąjį priėmimą galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas