Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt priežasčių, kodėl pirmieji studijų metai – patys geriausi

Mokykla baigta, egzaminai išlaikyti, o nuo rugsėjo prasidės naujas studentiškas gyvenimas? Neabejokite, patys pirmieji studijų metai bus patys geriausi, tikina „The Independent“ ir pateikia dešimt priežasčių, kodėl.
Vilniaus Universiteto (VU) studentai griausmingai paminėjo mokslo metų pradžią.
Vilniaus universiteto (VU) studentai griausmingai paminėjo mokslo metų pradžią. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žmonės

Daugelis tų žmonių, su kuriais susidraugausite pirmame kurse, taps jūsų draugais visam gyvenimui. Kad ir kokie jūsų pomėgiai būtų, universitete tikrai atsiras į jus panašių žmonių, su kuriais greit susibičiuliausite.

Be to, pirmaisiais studijų metais jus itin saistys tas pats jausmas, kad gyvenime žengiate naują žingsnį. Visi taip pat norės surasti bendraminčių, todėl nėra jokios abejonės, kad ir jūs kam nors patiksite.

Vida Press nuotr./Besikalbanti pora
Vida Press nuotr./Besikalbanti pora

Laisvė

Ta nepriklausomybė, kurią pajusite vos tapęs studentu, neįtikėtina. Net jeigu užsinorėsite pasivaikščioti 4 val. ryto, nieko nereikės atsiklausti, tiesio atsikelti ir eiti. Žinoma, gal vaikščioti naktimis ir nepatartina, tačiau, ar eisite, ar ne – tik jūsų sprendimas. Ir būtent tai yra laisvė.

Mokslai

Turbūt pamanėte, kad juokauju. Tikrai ne. Mokslai ir sunkus darbas tikrai bus pirmųjų studijų metų užduotis. Tačiau pirmomis dienomis iš jūsų tikrai niekas nesitikės stebuklų, todėl bus užtektinai laiko įsibėgėti. Tačiau mokslų neapleiskite, nes pirmųjų metų įdirbis ir susikurtas įvaizdis vėliau jums atvers daug durų. Be to, jei mokysitės tai, apie ką svajojote, tai tikrai bus įdomu.

Kur stoti? Leu nuotr.
Kur stoti? Leu nuotr.

Susipažinimo vakarėliai

Jie tiesiog neįtikėtini. Tokie, kurių niekada nepamiršite. Susipažinsite artimiau su naujais žmonėmis, su bendrabučio draugais, kurso ir grupės bičiuliais. Visi norės gerai pasilinksminti ir užmegzti pažinčių, todėl tai – stebuklingi vakarėliai. Žinoma, per juos galite sugadinti savo režimą ir miegoti nueiti vėliau, tačiau tai tikrai verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas