Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Diplomų įteikimo šventė be streso dėl įsidarbinimo

Šiomis dienomis šalies universitetuose absolventams įteikiami studijų baigimo diplomai. Daugelio šių jaunų žmonių laukia dar vienas iššūkis – sėkmingas įsiliejimas į darbo rinką.
Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės
Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės / ASU nuotr.

Agrosektoriaus ekspertus rengiančio Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) absolventus šis iššūkis, tikėtina, aplenks, nes šalies agroverslo bei miškų sektoriai šiandien yra vieni tų darbdavių, kuriems universitetinį išsilavinimą įgijusių specialistų labai reikia.

ASU studijų baigimo diplomai šiemet įteikti 845–iems Agronomijos, Ekonomikos ir vadybos, Miškų ir ekologijos, Vandens ūkio ir žemėtvarkos bei Žemės ūkio inžinerijos fakultetų absolventams, sėkmingai įveikusiems pasirinktas studijų programas. Juos sveikino ne tik buvę dėstytojai, artimieji, bet ir darbdavių atstovai, reiškę lūkesčius savo komandose netrukus sulaukti jaunų, veržlių, nestandartiškai mąstančių narių, o spausdami ranką neretas absolventas išgirdo klausimą „Kas toliau?“ su aiškia potekste – kvietimu dirbti vienoje ar kitoje įmonėje ar įstaigoje.

ASU nuotr./Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės
ASU nuotr./Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės

Miškų ir ekologijos fakulteto diplomų įteikime dalyvavęs VĮ „Valstybinių miškų urėdija“ direktoriaus pavaduotojas Alfredas Galaunė ragino absolventus aktyviai įsilieti į atsinaujinančią Lietuvos miškų sistemos darbo rinką, kurioje itin laukiami kvalifikuoti, jauni ir veržlūs šios srities specialistai. Įmonių grupės „Topo centras“ įkūrėjas verslininkas Aurelijus Rusteika kvietė nebijoti iššūkių, drąsiai imtis verslo. UAB „EWA“ generalinis direktorius kvietė žemės ūkio inžinerinių programų absolventus įsilieti į vienos didžiausių šalyje žemės ūkio technikos verslo gretas.

ASU rektorius prof. Antanas Maziliauskas universiteto absolventams linkėjo aukšto skrydžio bei priminė, kad šiandien darbdaviai pageidauja specialistų, turinčių profesinių žinių pagrindus, atsakingų, mąstančių, nebijančių iššūkių, sugebančių priimti sprendimus nebijant suklysti, pripažįstančių klaidas, sugebančių iš jų pasimokyti, gebančių dirbti komandoje ir vadovauti komandai, taip pat komunikuoti keliomis užsienio kalbomis.

ASU nuotr./Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės
ASU nuotr./Akimirka iš ASU diplomų įteikimo šventės

„Taigi akivaizdu, kad jūs įgijote šiuos kriterijus atitinkantį išsilavinimą universitete, kuris pats turi drąsos keistis – nuo kitų metų pradžios ASU tampa Vytauto Didžiojo universiteto dalimi. Būsime didžiausias universitetas Kaune ir antrasis dydžiu Lietuvoje, t.y. dar stipresnis, modernesnis bei tarptautiškesnis.“

Šiųmečiai absolventai savo ruožtu tvirtino neapsirikę, pasirinkdami studijas ASU bei įgiję darbo rinkoje paklausias specialybes. Dalis jų teigė jau dirbantys arba numatę būsimas darbo vietas agroverslo įmonėse ar viešajame sektoriuje, dalis – grįšiantys į tėvų ūkius. Didelė dalis pirmąją studijų pakopą sėkmingai įveikusių absolventų teigė planuojantys studijas tęsti magistrantūroje, juolab kad ASU susijungus su VDU mgistrantūros studijos taps dar patrauklesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas