Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausi Lietuvos abiturientai savo karjeras suplanavo jau seniai

Vilniuje, Valdovų rūmuose, antradienį pagerbti geriausi Lietuvos abiturientai, valstybinių brandos egzaminų metu surinkę aukščiausius įvertinimus. Šiais metais padėkos diplomai keliavo į 93-ų abiturientų, kurie 3 ar daugiau egzaminų išlaikė visų išsvajotaisiais šimtukais, rankas. Trys jaunuoliai per egzaminus gavo 5 šimtukus.
Abiturientų pagerbimo šventė
5 egzaminus šimtukais išlaikę (iš dešinės) – Nikita Pajanok, Agnė Staniūtė ir Giedrius Pakalka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Karjera

Šventė prasidėjo visiems renginio dalyviams sugiedant Lietuvos valstybės himną. Vėliau aukščiausius įvertinimus gavusius absolventus sveikino svarbiausi renginio svečiai – premjeras Algirdas Butkevičius bei švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Sveikindamas geriausius Lietuvos jaunuolius premjeras džiaugėsi pirmaisiais jų žingsniais. Vyriausybės vadovas taip pat nepamiršo gražių žodžių „šimtukininkus“ paruošusiems mokytojams.

„Jums, aš manau, gyvenime pasisekė, kad ir čia dalyvaujantys mokytojai jums stengėsi įskiepyti, įdiegti tas žinias, kurias jūs pademonstravote“, – sakė A.Butkevičius.

Tuos, kurie nusprendė studijuoti svetur, premjeras sveikino, tačiau tuo pačiu metu ragino nepamiršti tėvynės ir, sėkmingai pabaigus studijas, grįžti į Lietuvą. „Nesvarbu, ar jūs išvažiuosit studijuoti į užsienį, bet jūs sugrįžkite į Lietuvą“, – nepamiršti namų ragino A.Butkevičius.

Švietimo ir mokslo ministrė A.Pitrėnienė taip pat išsakė savo padėką už geriausių absolventų pasiektus rezultatus. Ministrė vylėsi, kad šventė Valdovų rūmuose nėra tik simbolinis atsitiktinumas ir kad jaunoji šalies karta ateityje taip pat taps valdovais bei pačiais geriausiais, kurie kurs Lietuvą.

Geriausiųjų šimtukininkų tarpe išsiskyrė trys jaunuoliai. Tai – Nikita Pajanokas iš Klaipėdos licėjaus, Giedrius Pakalka iš Ignalinos gimnazijos ir Agnė Staniūtė iš Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos. Jie šiais metais brandos egzaminus išlaikė geriausiai ir surinko net po 5 šimtukus.

Šie abiturientai galėtų rinktis geriausias studijų programas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, bet ne visi ruošiasi vykti svetur. A.Staniūtė teigia, kad jau apsisprendė studijuoti Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Ji šioms studijoms ruošėsi jau mokykloje. „Siekiau egzaminus išlaikyti gerai, kad galėčiau įstoti“, – sakė abiturientė.

Kitas į geriausiųjų trejetuką papuolęs klaipėdietis Nikita Pajanokas ruošiasi į užsienį – Kembridžo universitete studijuoti gamtos mokslus. Vaikino teigimu, visi universiteto reikalavimai jau įgyvendinti, beliko sulaukti universiteto patvirtinimo.

Nikitos teigimu, egzaminų rezultatai apsispręsti dėl studijų jokios įtakos neturėjo. „Tie egzaminai nieko nelėmė, čia jau buvau nusprendęs maždaug 8-oje ar 9-oje klasėje“, – užtikrintai kalbėjo jaunuolis. Pasak vaikino, ateityje laukia dar ilgas kelias, todėl sunku pasakyti, ar jis grįš į Lietuvą.

Nemaža dalis šiek tiek mažiau šimtukų surinkusių absolventų taip pat planuoja žinių semtis užsienyje.

Tris šimtukus surinkęs Rokas iš Vilniaus Jėzuitų gimnazijos planuoja vykti į Škotiją, kur, tikėtina, krims kompiuterių mokslus. Vaikiną taip pat žavi ir Vilniaus universitetas, tačiau jis mano, kad užsienyje studijų kokybė gali būti šiek tiek geresnė. „Šimtukininkas“ teigia, kad pasiekti rezultatai taip pat neturėjo įtakos renkantis studijų programą, o po studijų absolventas tikisi ateitį kurti Lietuvoje.

Vilniaus Žirmūnų gimnaziją baigęs ir 3 šimtukus surinkęs Danielius taip pat planuoja vykti svetur, tačiau netoli – į Latviją. Vaikinas džiaugiasi jau įstojęs į Rygoje esančią Stokholmo ekonomikos aukštąją mokyklą, kur studijuos verslą ir ekonomiką. Vilnietis teigia studijas Rygoje pasirinkęs ne šiaip sau – bus galima labai dažnai grįžti namo.

Vis dėlto, ne visi puikiai mokslus baigę abiturientai svajoja apie studijas svetur. Augustas, baigęs Kauno rajono Raudondvario gimnaziją ir surinkęs 3 šimtukus, planuoja likti namuose ir renkasi taikomosios fizikos studijas Kauno technologijos universitete. Vaikinas teigia jau seniai planavęs studijuoti šią studijų programą, o brandos egzaminų rezultatai neturėjo jokios įtakos jo apsisprendimui.

Geriausių Lietuvos absolventų pagerbimo šventėje mažai dėmesio sulaukė, tačiau švietimo ir mokslo ministrės pagyras išgirsti galėjo 16-metė Sintija, baigusi Kauno „Saulės“ gimnaziją.

Iškart iš trečios į penktą klasę perkelta ir dabar jau trimis šimtukais besidžiaugianti mergina neslepia – aukštų balų tikėjosi. Mergina teigia liksianti Lietuvoje, kur Vilniaus universitete studijuos taikomąją fiziką.

2016 metais pasibaigus brandos egzaminų sesijai ir paskelbus rezultatus, net 1863 darbai įvertinti 100 balų. Po 5 šimtukus gavo 3 mokiniai, po 4 – 13, po 3 – 77, po du – 253, po 1 – 1059 mokiniai. Taip pat Valdovų rūmuose vykusioje geriausių abiturientų pagerbimo šventėje pasveikinti 7 profesinių mokyklų absolventai, dėl geriausių rezultatų įgiję aukščiausią kvalifikacinę kategoriją. Šiais metais 100 balų bent iš vieno egzamino gavo 1405 abiturientai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas