Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gyva“ pamoka su Selemonu: kiek kartų per valandą paukštis gali atskristi pamaitinti jauniklių?

Gamtos pamokos ir turi vykti gamtoje. „Vaikus tiesiog būtina vesti į gamtą. Kai medį, apie kurį mokaisi, pamatai iš arčiau, palieti – tai kur kas didesnis įspūdis, nei tiesiog pamatyti paveikslėlį“, – neabejojo gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Anot jo, suorganizuoti vaikams pamoką gamtoje – nesunku. Tam puikiai tinka artimiausias miškas ar parkas. Reikia mokytis pažinti tai, kas yra tiesiog aplink mus.

Vaikams tokios pamokos yra itin įsimintinos. Būtent tada ir kyla daug daugiau klausimų, atsiranda didesnis susidomėjimas. Gamtininkas Selemonas Paltanavičius su Vilniaus miesto „Šviesos“ pradinės mokyklos 3c klasės mokiniais valandą praleido Bernardinų sode. Mokiniai sužinojo, kam dilgėlei reikalingi mažučiai balti pūkeliai, išsidėstę ant lapų ir koto. Kiek kartų per valandą paukštis gali atskristi pamaitinti savo jauniklių? Kaip maitinasi sliekas?

Selemonas Paltanavičius vaikams pasakojo ir apie voveriukus. Gamtoje, anot gamtininko, jauniklių žaidimai suderinti su išgyvenimo instinktais. Dažnas jaunų voveriukų užsiėmimas – žaidimas gaudynių aplink kamieną. Gaudynės, anot Selemono, vyksta tokiu greičiu, kad neretai sunku įžiūrėti voveriukus. Visa tai – ne tik smagus jauniklių žaidimas, o ir treniruotė gyvenimui, kad jei tektų sprukti nuo plėšrūnų, būtų tinkamai tam pasirengę.

VIDEO: „Gyva“ pamoka su Selemonu: kiek kartų per valandą paukštis gali atskristi pamaitinti jauniklių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas