Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Homoseksualią kinę studentę šokiravo vadovėlio teiginiai apie homoseksualumą

Universiteto studentė iš Pietų Kinijos kelia bylą Kinijos švietimo ministerijai dėl knygų, kuriose teigiama, kad homoseksualai „turi psichikos problemų“ ir „turi būti gydomi“.
Vaivorykštės vėliava
Vaivorykštės vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

21-erių Qiu Bai ėmėsi veiksmų dėl minėtų knygų, nes buvo pažeminta dėl savo seksualinės orientacijos. Mergina šokiruojančių pareiškimų aptiko psichiatrijos ir psichologijos vadovėliuose Sun Yat-Sen universiteto bibliotekoje (Guangzhou mieste).

Kaip skelbia dailymail.co.uk, homoseksualumas iš oficialaus psichikos ligų sąrašo Kinijoje buvo išbrauktas 2001-aisiais. Qiu pradėjo studijuoti 2013-aisiais. Tuomet ir ėmė abejoti dėl savo potraukio vyrams.

Kinijoje diskriminacijos prieš LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai ir transseksualai) bendruomenę atvejai yra pakankamai dažni. Qiu minėtus vadovėlius apie homoseksualumą atsivertė akademiniais tikslais ir buvo šokiruota to, ką ten aptiko.

Aš supratau, kad man patinka moterys, kad jaučiu joms švelnumą, – pasakojo ji.

„Kai ėmiau studijuoti universitete, daugybė draugų manęs klausdavo, kokie vaikinai man patinka. Aš sutariau su vaikinais, bet jaučiausi nepatogiai apie juos kalbėdama“, – sakė ji leidiniui „China Youth Daily“.

„Aš supratau, kad man patinka moterys, kad jaučiu joms švelnumą“, – pasakojo ji.

„Taip buvo tuomet, kai aš žengiau į homoseksualumo pasaulį. Aš bijojau. Niekam nepasakojau to“, – tęsė studentė.

Minėtose knygose perskaičiusi, kad homoseksualumas gali pražudyti žmones ir kad tai yra liga, kuri turi būti gydoma, Qiu taip susijaudino, kad buvo raginama konsultuotis su psichologu.

Mergina sako, kad minėti vadovėliai pasenę ir neatsižvelgia net į pačios Kinijos įstatymus, susijusius su homoseksualumu.

Nuo 2001-ųjų LGBT bendruomenė Kinijoje ėmėsi reikšmingų žingsnių tam, kad būtų priimta visuomenėje.

Praėjusių metų rugpjūtį Guangzhou miesto LGBT bendruomenei peržvelgus 90 psichiatrijos ir psichologijos vadovėlių paaiškėjo, kad 40 proc. knygų traktuoja homoseksualumą kaip ligą, o 50 proc. tvirtino, kad homoseksualai turi būti gydomi.

Qiu teigė, kad nesvarbu, ar teisme laimės ji, ar ne, svarbu, kad švietimo ministerija vis dėlto turės pasiaiškinti dėl šio atvejo.

Jos tėvai tik praėjusią savaitę sužinojo apie jos seksualinę orientaciją. Jie išreiškė savo liūdesį dėl to ir atsisakė priimti šią tiesą apie savo dukrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas