Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Intelekto varžytuvės“ – jaunų žmonių organizuojamas protų kovų žaidimas

„Intelekto varžytuvės“ – nuo lapkričio 8-osios startuos dešimtyje Lietuvos miestų. Šiame žaidime moksleivių bei studentų suburtos komandos varžysis atsakinėdamos į įvairius klausimus. Dvidešimt geriausių Lietuvos jaunimo komandų pavasarį, balandžio mėnesį, varžysis finale, po kurio paaiškės, kam atiteks sumaniausios jaunimo komandos titulas.
„Intelekto varžytuvių“ dalyviai.
Nuotraukų koliažas. Intelekto varžytuvių pagrindiniai organizatoriai.

Kaip kilo ši idėja?

 Dalyvavimas Klaipėdoje vykstančiose protų kovose paskatino mus domėtis įvairiomis sritimis. Labiausiai mums patiko tai, kad kiekvieną žaidimą sužinodavome vis daugiau įdomių, neįtikėtinų faktų, istorijų, kurių dažniausiai neišgirsime mokykloje. Apibendrinant – šios žinios padeda susidaryti kiek kitokį, įdomesnį, įvairiapusiškesnį požiūrį į mokslą ir supantį pasaulį. Taip pat atradome naują laiko praleidimo būdą, kuris mus labai sužavėjo. Po kiek laiko supratome, jog norime su šiuo žaidimu supažindinti kuo daugiau savo bendraamžių, tad pradėjome organizuoti protų kovas Klaipėdoje. Susidomėjimas šiuo žaidimu vis augo, o žaidėjų geri atsiliepimai ir emocijos paskatino mus plėstis į kitus Lietuvos miestus bei miestelius.

Metė sau iššūkį

Nusprendėme organizuoti protų mūšius ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir kiek mažesniuose, tokiuose kaip Kupiškis, Raseiniai, Anykščiai, Ukmergė. Nutuokiame, jog moksleiviams šiuose miestuose dažniausiai stinga veiklos. Tad tikime, kad proto kovų žaidimas paskatins juos laisvalaikiu domėtis naudingais dalykais, kurie pravers mokantis mokykloje, paskatins kurti ir lavinti savo loginį mąstymą.

Intelekto varžytuvių organizatoriai kviečia jaunimą prisijungti į šešis mėnesius truksiančią kelionę, apipintą suktais klausimais ir mįslėmis. Registruokis jau dabar ir įrodyk, kad tavo komanda gali būti geriausia Lietuvoje!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas