Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ISM Vasaros universitete – rekordinis tarptautinių studentų skaičius

Devintąjį kartą organizuojamas ISM Vasaros universitetas šiemet subūrė rekordinį tarptautinių studentų skaičių. Šiuo metu projektų valdymo, derybų, makroekonomikos bei įmonių finansų žinias ISM universitete tobulina 123 dalyviai, atvykę iš Australijos, Kinijos, Portugalijos, Ispanijos, Italijos, Austrijos ir Vokietijos.
ISM Vasaros universiteto dalyvė iš Portugalijos I. Rodrigues
ISM Vasaros universiteto dalyvė iš Portugalijos I. Rodrigues / ISM nuotr.

ISM Vasaros universiteto programos vadovas prof. dr. Tadas Šarapovas teigia, kad dar 2011-aisias kilusi idėja užsienio aukštųjų mokyklų studentams pasiūlyti atvykti į ISM universitetą ir geriau pažinti Lietuvos verslo aplinką, kultūrą bei tradicijas kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo.

ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto sumanytojas prof. dr. Tadas Šarapovas
ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto sumanytojas prof. dr. Tadas Šarapovas

„ISM Vasaros universiteto dalyvių skaičius nuolat auga, dalis studentų atvyksta ne pirmą kartą. Programoje dalyvavę jaunuoliai negaili teigiamų atsiliepimų, todėl atsiranda vis daugiau norinčiųjų atvykti į mūsų šalį, pasisemti žinių iš didelę patirtį turinčių ISM akademikų ir tobulėti tarptautinėje aplinkoje“, – įžvalgomis dalijasi T. Šarapovas.

Vertingomis pažintimis ir ISM ekspertų paskaitomis vasarą praturtinti nusprendę studentai programos metu aplankys ne tik istorines Lietuvos vietas, bet ir sėkmingai veikiančius verslus. Dalyviai atvers „WesternUnion“ duris, susitiks su „Girteka Logistics“, „Lemora“ ir „BIOK laboratorija“ atstovais, lankysis restorane „Pirmas blynas“, kuriame sėkmingai dirba negalią turintys žmonės, susipažins su smulkiaisiais šalies verslininkais.

„Įmones, kurias aplankysime, renkamės tikslingai. Siekiame, kad programos dalyviai pamatytų, kaip veikia ir teikiančios paslaugas, ir gamybinę veiklą vykdančios kompanijos. Šiemet nusprendėme studentus supažindinti ir su socialinio verslo modeliu, atkreipti dėmesį į tokių įmonių valdymo ir plėtros subtilybes“, – teigia ISM Vasaros universiteto sumanytojas.

ISM nuotr./Tarptautiniai studentai
ISM nuotr./Tarptautiniai studentai

Vertina tarptautines pažintis

Portugalijos katalikiškojo universiteto (angl. Catholic University of Portugal) auklėtinė Ines Rodrigues ISM Vasaros universiteto programoje dalyvauja antrąkart. Rinkodarą studijuojanti mergina pasakoja, kad save išbandyti ISM universitete nusprendė įkvėpta prieš keletą metų tai padariusių draugų.

„Vasaros universitetai – populiarūs visame pasaulyje, trumpas studijas siūlo daugelis reitingų viršūnėse esačių aukštųjų mokyklų. Dalyvauti būtent ISM siūlomoje programoje pirmąkart nusprendžiau dar pernai. Iš Vilniaus sugrįžę draugai itin džiaugėsi ISM dėstytojų profesionalumu, įdomiais studijų dalykais. Būtent teigiami įspūdžiai ir rekomendacijos sužadino norą pasirinkti vasaros programą Lietuvoje“, – tikina portugalė, pridurdama, kad su pernai ISM universitete sutiktais bendraminčiais iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Pietų Afrikos Respublikos ir kitų šalių glaudžius ryšius palaiko ir šiandien.

ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto dalyviai
ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto dalyviai

Tuo tarpu programos dalyvis iš Kinijos Huo Junwen pripažįsta, kad labai žavisi Europa, todėl siekdamas aplankyti kuo daugiau žemyno valstybių nusprendė vasarą praleisti Lietuvoje. Pasak H. Junwen, dalyvavimas ISM Vasaros universitete atveria galimybę praplėsti ne tik tarptautinių pažinčių ratą, tačiau geriau pažinti ir Lietuvos istoriją, kultūrą bei žmones.

„Džiaugiuosi pasirinkimu atvykti į Lietuvą. Be galo įdomu bendrauti su vietiniais žmonėmis, kuriuos sutinku ISM universitete. Studijos padeda užpildyti turimas žinių spragas, o laisvas laikas – atrasti šalies žavesį, pažinti bendraamžius iš viso pasaulio ir pasimėgauti šia neįkainojama patirtimi“, – tikina vaikinas.

Paklaustas, kodėl rekomenduotų ISM Vasaros universitetą draugams, H. Junwen atkreipia dėmesį į aukštą studijų kokybę, kuri leidžia įgyti trūkstamų žinių ir puikiai subalansuotas veiklas, dėl kurių laikas Lietuvoje praleidžiamas turiningai.

ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto dalyvis iš Kinijos H. Junwen
ISM nuotr./ISM Vasaros universiteto dalyvis iš Kinijos H. Junwen

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas