Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos žurnalistai mokėsi politinės žurnalistikos vingrybių

Baigėsi „15min akademijoje“ vykę Europos Parlamento (EP) inicijuoti mokymai jauniesiems žurnalistams, kurių tikslas – stiprinti nepriklausomą, profesionalią ir atsakingą žurnalistiką Europos reikalų srityje.
EP jaunųjų žurnalistų mokymai
Mokymų dalyviai Europos Parlamento biure / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jaunųjų žurnalistų mokymai yra nauja EP programa, kuri nuo šių metų vyksta skirtingose Europos Sąjungos šalyse. Ja siekiama sudaryti galimybę jauniems žurnalistams ankstyvuoju jų karjeros etapu pagilinti supratimą apie ES reikalus ir konkrečiai Europos Parlamentą, padėti įgyti reikiamos patirties, užmegzti dalykinius ryšius su kolegomis iš skirtingų žiniasklaidos priemonių ir Europos Parlamento.

„Tai – pirmi tokie Europos Parlamento mokymai, vykstantys Lietuvoje. Mūsų tikslas yra suteikti jauniesiems žurnalistams pamatines žinias, kad jie galėtų suprantamai ir kokybiškai informuoti Lietuvos žmones apie EP veikimą, sprendimus ir apie artėjančių EP rinkimų svarbą.

Laisva ir nepriklausoma bei kokybiška žiniasklaida – svarbus demokratijos ramstis.

Demokratija – esminė Europos vertybė, o laisva ir nepriklausoma bei kokybiška žiniasklaida – svarbus demokratijos ramstis, užtikrinantis politikų atskaitomybę piliečiams“, – pabrėžė EP biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Tris dienas vykusių mokymų metu jaunieji žurnalistai turėjo galimybę sužinoti, kokia yra ES ateitis ir koks vaidmuo joje teks žiniasklaidai, ko tikėtis iš ateinančių EP rinkimų, kur ieškoti patikimos informacijos apie EP veiklą bei sprendimus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Įžvalgomis apie atrėjančius rinkimus dalinasi dr. Mažvydas Jastramskis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Įžvalgomis apie atrėjančius rinkimus dalinasi dr. Mažvydas Jastramskis

Savo žiniomis su mokymų dalyviais dalijosi ne tik EP nariai Rasa Juknevičienė, Juozas Olekas, Bronis Ropė, Petras Auštrevičius, bet ir žinomi politologai, ekspertai: dr. Ramūnas Vilpišauskas, dr. Mažvydas Jastramskis, Linas Kojala, klimatologas dr. Donatas Valiukas, 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis, BNS vyr. redaktorius Saulius Jakučionis, dažnai EP dirbanti žurnalistė Vilija Ramanauskienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Savo žiniomis su mokymų dalyviais dalijosi politologas Linas Kojala
Lukas Balandis / BNS nuotr./Savo žiniomis su mokymų dalyviais dalijosi politologas Linas Kojala

„Džiaugiuosi, kad mūsų redakcijoje su jaunais smalsiais žurnalistais galėjome pasidalyti žiniomis ir patirtimi apie atsakingą žurnalistiką ir Europos institucijų veiklą. Lietuvos laukia rinkimų metai – tikiu, kad šie mokymai prisidės prie kokybiško jų nušvietimo žiniasklaidoje“, – sakė 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./EP jaunųjų žurnalistų mokymai - 15min vyr. redaktoriaus Vaidoto Beniušio pranešimas
Lukas Balandis / BNS nuotr./EP jaunųjų žurnalistų mokymai - 15min vyr. redaktoriaus Vaidoto Beniušio pranešimas

Mokymų dalyviai lankėsi Europos Parlamento biure ir Europos Komisijos atstovybėje Lietuvoje, bendravo su šių institucijų atstovais, dalyvavo socialinėse ir tinklaveikos veiklose.

Dirbdami grupėse jaunieji žurnalistai mokėsi, kaip apie EP sprendimus tinkamai ir suprantamai informuoti visuomenę, diskutavo, kodėl užsienio naujienos dažnai mažiau patrauklios skaitytojams.

Netrukus EP biuras Lietuvoje atrinks keturis aktyviausius, kūrybingiausius ir labiausiai motyvuotus mokymų dalyvius, kuriems bus suteikta galimybė nemokamai dviem dienoms nuvykti į Briuselį – artimiau susipažinti su EP veikla ir žurnalistų darbu jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius