Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno „Atžalyno“ vidurinė taps Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija

Kauno „Atžalyno“ vidurinė mokykla bus reorganizuota į Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnaziją, taip pridedant dar vieną grandį prieš jau veikiančią VDU „Rasos“ gimnaziją ir patį universitetą.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendradarbiavimo sutartis tarp mokyklos ir universiteto buvo pasirašyta trečiadienį VDU rektorato posėdžio metu. Susitarimu šalys sieks aktyvaus bendradarbiavimo, socialinės partnerystės ir abiems pusėms naudingų tikslų. Tikimasi, kad artimesni ryšiai padės moksleiviams geriau susipažinti su universiteto siūlomomis galimybėmis.

Universitetas mokyklos atstovams teiks konsultacijas, skirtas moksleivių ugdymo stiprinimui humanitarinių, socialinių mokslų ir menų srityse, padės tobulinti kvalifikacijas, kvies mokyklos bendruomenės narius prisidėti prie tyrimų studentų baigiamuosiuose darbuose, teiks dalykinę, metodinę paramą pedagogams ir kitaip sieks tvirtinti ryšius tarp būsimos progimnazijos, gimnazijos ir VDU.

„Atžalyno“ direktorė Nijolė Jukštienė pabrėžė, kad bendradarbiavimas su universitetu vyko jau anksčiau – nuosekliai siekta ryšius paversti į Kaune iki šiol neegzistavusį bendradarbiavimo trikampį tarp progimnazijos, gimnazijos ir universiteto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas