Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno technologijos universitete kuriami dešrų, duonos ir alaus receptai

Prieš pusantrų metų atidarytame moderniame KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centre darbas virte verda. Čia, bendradarbiaujant mokslui ir verslui, kuriami nauji produktai, kurie vėliau gaminami pramoniniu būdu. Dešros kepimui ant laužo, alus, duona – tai tik keli produktai, kurie jau pasiekė parduotuvių lentynas.
KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centras
KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centro vadovas Gintautas Šironas pabrėžė, kad maisto pramonė labai vilioja jaunimą, tai viena paklausiausių studijų krypčių Kauno technologijos universitete. G.Šironas džiaugėsi, kad neseniai pradėjęs veikti centras jau turi 30 sutarčių su įvairiomis Lietuvos įmonėmis („Volfas Engelman“, „Kauno grūdai“, Vilniaus paukštynas, Kaišiadorių paukštynas).

Alaus daryklos „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas sakė, kad „Stalo“ alus buvo sukurtas šiame centre, nes jame yra puikios galimybės eksperimentuoti, nes gėrimo išeiga – nedidelė.

„Dirbdami maisto pramonėje puikiai suprantame, kad be mokslininkų žinių ir pagalbos pažangos šioje srityje nepasieksime. Mokslas pirmasis atranda naujas technologijas, todėl formuoja ir ateities maisto produktų tendencijas. Privalome naudotis mokslo vaisiais, o mokslas turėtų taip pat neatitrūkti nuo verslo, nes tik tokiu principu vadovaujantis laimi ir paprastas galutinis vartotojas, kurį pasiekia kokybiški bei sveikatai naudingi maisto produktai“, – teigė žurnalistams surengto KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centro pristatymo metu sakė „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

Verslininko teigimu, su KTU bendradarbiaujama jau 15 metų, o dar glaudesnis darbas prasidėjo pastaraisiais metais, kuomet buvo atidarytas KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centras. Renginio metu minėto KTU kompetencijų centro duonos ir mėsos laboratorijose įmonių technologai žiniasklaidos atstovams pademonstravo produktų gamybos procesą ir papasakojo, kaip jose atliekami įvairūs produktų tyrimai. Šių darbų dėka sukuriamos naujos receptūros ir nuolatos tobulinamos jau esamos.

„Mūsų tikslas – profesionalų sukurti kokybiški ir sveiki produktai, todėl dirbdami kartu su mokslininkais turime realią galimybę tai pasiekti kartu, taupydami ir savo išlaidų kaštus, mat tokio lygio nuosavų laboratorijų kaip KTU šiuo metu neturime. Be to, dirbdami su vienu pažangiausių Lietuvoje technologijų universitetu bei jo mokslininkais, ir patys parodome savo profesionalumą, savo požiūrį į kokybę“, – renginio dalyviams pasakojo T.Barštys.

Įmonių grupės vadovo teigimu, bendras darbas su vienu stipriausių Lietuvos technologijų universiteto specialistais – tai geriausias ir pačių įmonių profesionalumo įvertinimas.

Kauno technologijos universiteto organizuotame renginyje žiniasklaidai „Mokslo ir verslo bendradarbiavimas kuriant ateities maistą“ dalyvavo „Kauno Grūdai“, Vilniaus Paukštynas, Kaišiadorių paukštynas ir „Volfas Engelman“ atstovai. Renginyje pranešimus skaitė KTU mokslo prorektorė prof. Asta Pundzienė, KTU Maisto technologijos katedros prof. Rimantas Venskutonis, kiti universiteto docentai kartu su įmonių specialistais surengė pristatymus laboratorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai