Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos universiteto absolventų klubas „KU Alumni“ steigia savanorių padalinį

Klaipėdos universiteto absolventai prasidėjus 2013 metams kasmetiniame klubo narių susirinkime aptarė nuveiktus ir užsibrėžė naujus darbus. Nors gyvuojantis 3 metus klubas negali dar pasigirti Tikrųjų narių gausa, tačiau vertinant tai kas nuveikta per 2012 metus atrodytų pavyko visai nemažai padaryti.
Klaipėdos universitete šiuo metu mokosi daugiau nei 6 tūkst. studentų. Universitetas gali užtikrinti gyvenamąją vietą tik 780.
Klaipėdos universitete šiuo metu mokosi daugiau nei 6 tūkst. studentų. Universitetas gali užtikrinti gyvenamąją vietą tik 780. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„KU Alumni“ 2012 m. birželį pavyko įgyvendinti kol kas vieną iš ambicingiausių klubo projektų, papuošti Klaipėdos universiteto miestelį A. Sakalausko skulptūra „Polėkis“, kurią finansavo šio universiteto garbės daktaras Bronislovas Lubys. Per praėjusius metus klubas sudarė dvi bendradarbiavimo sutartis. Viena sutartis buvo pasirašyta su kolegomis iš Klaipėdos valstybinės kolegijos, „KVK Alumni“ klubu, kita sutartimi įformintas, jau kuris laikas vykstantis bendradarbiavimas su asociacija „Mano miestas Klaipėda“.

Taip pat paremtas asociacijos Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubas organizuotas jaunimo boulingo turnyras, dalyvauta rengiant dvi viešas diskusijas Klaipėdos mieste (diskusijų temos: „Klaipėda – turistinis ar pramoninis miestas?“ ir „Pilietiškumas kaip atsakomybės prisiėmimas už save ir bendruomenę su kuria tapatiniesi“) bei nuveikta daugelis kitų darbų. Per 2012 metus klube įvyko keletas pasikeitimų. Svarbiausias jų tai, jog pasikeitė klubo svetainės adresas, dabar jis www.kualumni.lt.

Aptariant klubo veiklos perspektyvas buvo nuspręsta organizacijos veiklose pasitelkti jaunuosius kolegas, Klaipėdos universiteto studentus.

Toks bendradarbiavimas turėtų būti abipusiai naudinga, nes absolventai jau nebeturi tiek laisvo laiko ir jo klubui gali skirti mažiau, todėl savanoriai būtų puiki parama organizacijai, o savo ruožtu jie galėtų mokytis iš vyresniųjų, įgyti tam tikros patirties ir užmegzti naujų ryšių, gal būt turėsiančių įtakos ir jų būsimai karjerai.

Šiam tikslui klubas susirinkimo metu įsteigė „KU Alumni“ savanorių padalinį „Satus“ (lot. pradžia) ir kviečia visus Klaipėdos universiteto studentus įsijungti į organizacijos veiklą. Savanorių padalinio nariai turės teisę: dalyvauti „KU Alumni“ susirinkimuose ir juose išsakyti savo nuomonę; dalyvauti „KU Alumni“ organizuojamuose renginiuose, kitoje veikloje; už aktyvią veiklą gauti „KU Alumni“ pagyrimo raštus, rekomendacijas; bet kada savo noru pasitraukti iš klubo veiklos, o įgijus Universiteto diplomą tapti „KU Alumni“ nariais nemokėdami stojamojo mokesčio. „Satus“ nariu gali tapti bet kuris Universiteto studentas parašęs laisvos formos prašymą „KU Alumni“ prezidentui. Savanorių padalinio nariais taip pat gali tapti ar prie padalinio veiklos prisidėti ir moksleiviai, kiti aktyvūs klaipėdiečiai. Moksleiviams iki 18 metų amžiaus prie prašymo tapti nariu turi būti pateikiamas tėvų sutikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas