Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kolegijų direktorių konferencijos vadovu tapo N.Varnas

Lietuvos kolegijų direktorių konferencija (LKDK) penktadienį pranešė išrinkusi naują prezidentą. Juo tapo LKDK prezidiumo narys ir Kauno technikos kolegijos (KTK) vadovas Nerijus Varnas.
Nerijus Varnas
Nerijus Varnas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Švietimas

„Mano pagrindinis tikslas yra aiškus LKDK, kaip sektoriui atstovaujančios organizacijos ir ją sudarančių kolegijų, geriausius praktinius gebėjimus absolventams suteikiančių aukštųjų mokyklų identiteto stiprinimas. Turime būti organizacija, kuri realiai prisideda prie aukštojo mokslo politikos formavimo, o ne tik yra jos dalyvis, kuris vykdo jau priimtus sprendimus. Mums taip pat labai aktualūs profesinės magistrantūros įveiklinimo ir 5-ojo lygmens studijų pakopos įteisinimo klausimai, kuriuos turime artimiausiu metu išspręsti.

Tai tik kelios kryptys, kuriose jau šiandien reikia rezultatų. Ilgalaikėje perspektyvoje turime siekti aukštajame moksle reikalingų, į studijų kokybę, studentą bei dėstytoją orientuotų pokyčių“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas N.Varnas.

Konferencija vadovu jį, balsuojant slaptai, išrinko vienbalsiai.

N.Varnas paskutinius penkerius metus vadovavo KTK, šįmet buvo perrinktas naujai penkerių metų kadencijai.

Prieš tai trejus metus jis ėjo kolegijos fakulteto dekano pareigas, dirbo inžineriniame sektoriuje, skaitė paskaitas Kauno technologijos universitete (KTU) ir KTK.

Nuo 2016-ųjų buvo LKDK prezidiumo narys.

„Pokyčiai įvyko ir LKDK prezidiume, kurio nare išrinkta naujoji Vilniaus kolegijos direktorė dr. Žymantė Jankauskienė, perrinktas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius prof. Viktoras Senčila ir išrinkta Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė dr. Natalija Šedžiuvienė“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

LKDK prezidentas ir prezidiumas renkami trejų metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas