Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU rektoriaus posto siekia šeši pretendentai, keturi – iš užsienio

Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus rinkimuose siekia dalyvauti šeši pretendentai.
Petras Baršauskas
Petras Baršauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai BNS patvirtino universiteto atstovė Eglė Šliurpaitė.

Šiuo metu KTU rektoriaus pareigas eina Petras Baršauskas, jo kadencija baigiasi gegužės 31 dieną. P.Baršauskas BNS patvirtino, kad siekia būti perrinktas.

„Bent jau kol mes susijungsime su LMSU (Lietuvos sveikatos mokslų universitetu), tai tikrai žadu, kategoriškai sieksiu vadovauti“, – penktadienį sakė P.Baršauskas.

Pasak universiteto pranešimo, rektoriaus rinkimus organizuojanti iš KTU tarybos narių sudaryta darbo grupė pretendentais taip pat užregistravo KTU Elektros ir elektronikos fakulteto docentą Vidą Raudonį bei keturis pretendentus iš užsienio: Richardą Brooksą, Mokhtarą Shokry Abou El Assadą, Pablo G.Martinezą Lestardą ir Alexanderį A.Suetiną.

Uždaras tarybos posėdis rektoriaus rinkimams šaukiamas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo dokumentų priėmimo pabaigos.

Darbo grupė toliau vertins, ar pretendentai pateikė visus reikiamus dokumentus, ir pateiks savo vertinimo išvadas tarybai, kuri ne vėliau kaip per 7 darbo dienas turi patvirtinti kandidatų į rektoriaus pareigas sąrašą.

Universiteto atstovai teigė, kol kas negalintys atskleisti išsamesnės informacijos apie pretendentus, kol darbo grupė neįvertino pretendentų atitikties konkurso reikalavimams.

Konkursui pateiktų dokumentų kopijas darbo grupė taip pat perdavė universiteto senatui, kuris įvertins, kad pretendentų pedagoginė ir mokslinė veikla atitinka universiteto keliamus reikalavimus.

Uždaras tarybos posėdis rektoriaus rinkimams šaukiamas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo dokumentų priėmimo pabaigos, nurodo KTU.

Kaip skelbė BNS, šių rinkimų teisėtumą prieš kelias savaites aiškinosi Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas. Komiteto pirmininkas „darbietis“ Raimundas Paliukas tuomet sakė, kad išsiskyrė teisininkų nuomonės dėl to, ar dabartinė universiteto taryba gali rinkti naują rektorių, ir paprašyta Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos atlikti tyrimą.

Diskusijų dėl teisės tarybai rinkti naują rektorių buvo kilę ir pernai rudenį renkant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vadovą. Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra paskelbęs, kad šio universiteto tarybos sprendimas skelbti rinkimus buvo nepagrįstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas