Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Levo Karsavino vidurinės mokyklos pertvarka: ieškoma racionalių sprendimų

Europos aikštėje akciją „Mes už skaidrią mokyklų pertvarką“ surengusi Levo Karsavino vidurinė mokykla Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimu nuo šio rugsėjo pertvarkoma iš vidurinės į pagrindinę: joje nebus komplektuojamos 11 ir 12 klasės. Mokykla šį Tarybos sprendimą apskundė teismui, nors pagal Švietimo įstatymą ir Vyriausybės nutarimą, visos šiuo metu veikiančios vidurinės mokyklos turi būti reorganizuotos į pagrindines mokyklas, progimnazijas arba gimnazijas iki 2015 m. rugsėjo 1 d.
L.Karsavino mokyklos piketas
L.Karsavino mokyklos piketas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dabar 11 klasę baigiantiems moksleiviams bus sudaryta galimybė užbaigti 12 klasę Levo Karsavino mokykloje, o kiti vyresniųjų klasių moksleiviai galės tęsti mokslus arčiausiai esančiose Vasilijaus Kačialovo arba Sofijos Kovalevskajos gimnazijose.

Mokyklos bendruomenė tikėjosi veikti kaip progimnazija ir gimnazija po vienu stogu, bet, kaip tvirtina Vilniaus savivaldybė, L.Karsavino mokykla į progimnaziją nepertvarkyta dėl objektyvių aplinkybių: 1–8 klases lanko tik apie 270 moksleivių. Tokiai mažai progimnazijai trūks moksleivių krepšelio lėšų, reiks labai apriboti ir popamokinę veiklą, o mokytojams tokiu atveju būtų mokamas nedidelis atlygis.

Vilniaus savivaldybės teigimu, tai, kad reorganizacija kuria naujas galimybes, matyti ir iš ketvirtadienį V.Kačialovo gimnazijoje vykusios atvirų durų dienos rezultatų: iš 80 drauge su tėvais atvykusių rusų mokyklas lankančių būsimų vienuoliktokų – apie 30 L.Karsavino vidurinės mokinių iškart pateikė prašymus nuo rugsėjo mokytis V.Kačialovo gimnazijoje.

Pertvarkius vidurinę į pagrindinę mokyklą, bus subalansuoti moksleivių srautai: L.Karsavino pagrindinę mokyklą galės papildyti daugiau kaip 90 penktokų (keturios pilnos klasės), kurie buvo pateikę prašymus mokytis V.Kačialovo gimnazijoje, tačiau šioje nuo rugsėjo nebelieka penktųjų klasių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas