Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos lenkai renkasi studijas Lenkijoje – lenko korta atveria nemokamo mokslo galimybes

Šiais metais Lenkijos Suvalkų valstybinėje aukštojoje profesinėje mokykloje studijuos 35 lenkai iš Lietuvos. Visi jie turi lenko kortas, tad studijos Lenkijoje jiems nieko nekainuos, rašo wyborcza.pl.
Studetai
Studentai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šios mokyklos atstovės Ewos Krzysickos teigimu, 20 jaunų žmonių iš Lietuvos studijas tęsia, dar 15 – jas tik pradeda. Taip pat šioje aukštojoje mokykloje studijuoja atvykėliai iš Ukrainos, Baltarusijos, Armėnijos ir Vokietijos. Esą mokykla laikosi tokios politikos – skatinti jaunimą iš Rytų rinktis studijas Lenkijoje. Kviestis ketinama ir studentus iš Rusijos.

Daugiausia atvykusių studijuoti yra iš Lietuvos, esą tai lemia geografinė Suvalkų padėtis – iki Lietuvos iš čia labai arti, be to, Lietuvoje yra išties daug lenkų tautybės gyventojų.

Šioje aukštojoje mokykloje studijuojantys jaunuoliai aprūpinami gyvenamuoju būstu, taip pat studentai iš Lietuvos gauna socialines stipendijas. „Jiems neretai labiau apsimoka studijuoti Lenkijoje nei Lietuvoje, kur mokslas yra mokamas. Pas mus – jeigu turi lenko kortą – studijos jiems nieko nekainuoja“, – pareiškė E.Krzysicka.

Būsimiesiems studentams iš Lietuvos Suvalkų mokykla rengia atvirų durų dienas ir tokiu būdu bando pritraukti jų kuo daugiau. Esą ateityje tokių renginių tik daugės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas