Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos studentams atsivers stažuočių Kinijoje galimybės

Lietuvos-Kinijos verslo forumo metu Pekine tarp „Huawei“ ir trijų Lietuvos universitetų buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys. Vilniaus universiteto (VU), Vilniaus Gedimino Technikos universiteto (VGTU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai nuo 2016 metų turės galimybę dalyvauti projekte „Seeds for the Future“.
"Huawei
"Huawei / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Huawei“ Kinija

Šiuo projektu studentai galės atlikti praktiką „Huawei“ Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) bei inovacijų centruose dirbant kartu su kompanijos mokslininkais.

„Huawei“, bendradarbiaudami su Lietuvos universitetais ir kitomis vietinėmis organizacijomis, galės suteikti 2 savaičių trukmės stažuotes Kinijoje talentingiems telekomunikacijų ir technologijų mokslų studentams.

„Kaip pasaulinei kompanijai mums yra svarbu integruotis ir dalyvauti tos šalies veikloje, kurioje dirbame. Lietuva mums buvo labai svetinga, galėjome nuolat augti ir vystytis, kasmet pasiekti daugiau vis naujų tikslų. Dabar mes norime investuoti savo žinias ir ekspertinę patirtį į Lietuvos studentus – šios srities ateities ekspertus, todėl norime parengti tvarų pagrindą ateities plėtrai“, – mintimis dalijasi „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Zhu Lu.

„Seeds for the Future“ projektu siekiama atrasti vietinius IRT talentus, perduoti jiems kompanijos žinias, skatinti didesnį supratimą apie telekomunikacijų sektorių ir susidomėjimą juo bei didinti regioninį skaitmeninės bendruomenės augimą ir dalyvavimą jos veikloje.

Prieš dvejus metus VU Fizikos fakultete atidaryta „Huawei“ kompiuterinių tinklų akademija, mobiliųjų aplikacijų laboratorija, kurioje stiprinamos jaunųjų specialistų žinios ir studentai susipažįsta su naujausiomis ryšio technologijomis. Šių metų pradžioje VU Telekomunikacijų mokslo centrui „Huawei“ padovanojo duomenų centro serverį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas