Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos universitetų pertvarkos vertinimą atliks Lietuvos mokslo taryba

Trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša registravo nutarimo projektą, kuriuo numatoma atsisakyti užsakyti Lietuvos universitetų reorganzacijos vertinimą pas ekspertus. Vietoj to komitetas šį klausimą pavedė Lietuvos mokslo tarybai.
Eugenijus Jovaiša
Eugenijus Jovaiša / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Čia tiesiog teisiškai nekorektiškai suformuluota įpareigoti Seimo valdybą padaryti ekspertinį vertinimą. Teisininkams patariant, aš šitą prašau panaikinti, bet yra mūsų komiteto sprendimas. Mes nutarėme prašyti atlikti šį ekspertinį vertinimą Lietuvos mokslo tarybos. Lietuvos mokslo taryba atliks ir plano ir visų veiklos žingsnių aprašo vertinimą“, – tikina parlamentaras ir priduria, kad antradienį tarybai buvo išsiųstas prašymas dėl vertinimo.

E.Jovaišos siūlymu, jeigu jam pritars Seimas, Seimo valdyba neturės užsakyti nepriklausomo ekspertinio vertinimo dėl Vytauto Didžiojo (VDU), Lietuvos edukologijos ir Aleksandro Stulginskio universitetų reorganizavimo plano ir sąlygų. Taip pat – dėl Lietuvos sporto ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetų reorganizavimo plano ir sąlygų.

Praėjusią savaitę Seimas po pateikimo pritarė plačios aprėpties VDU kūrimo sąlygoms ir planui. Jau tada Seimo posėdžio metu konservatorius Andrius Kubilius pastebėjo, kad ekspertinis vertinimas nėra parengtas.

„Štai Seimas sudarė pavedimą, kad iki šito nutarimo pateikimo turi būti atliktas ekspertinis vertinimas [...]. Ekspertinio vertinimo neturim. Vyriausybės nuomonės, ar čia gerai yra planuojama, neturim“ – pabrėžė jis.

E.Jovaiša, reaguodamas į parlamentaro žodžius, atsakė, kad ekspertai vertinimą galės atlikti parlamentui svarstant nutarimą dėl universitetų konsolidacijos plano.

Nutarimą dėl plačios aprėpties VDU reorganizacijos plano ir statuto Seimas svarstys sulaukęs Vyriausybės išvados.

Vyriausybė praėjusių metų lapkritį patvirtino visų Lietuvos universitetų tinklo pertvarkos planą. Pagal jį, šalyje iš keturiolikos universitetų liks devyni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas