Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likote be vietos studentų bendrabutyje? Nusiminti dar neverta

Dar prieš rugsėjo 1-ąją studentai sužinojo, ar bus apgyvendinti bendrabučiuose. Tiems, kurie negavo vietų, dar neverta nusiminti. Mat jau dabar yra atlaisvintų vietų, kai kuriems studentams atsisakius kraustytis į bendrabučius. Be to, visiškai apgyvendintuose bendrabučiuose irgi dar gali atsirasti laisvų vietų.
Studentų bendrabutyje
Studentų bendrabutyje / „Scanpix“ nuotr.
Vilniaus universiteto (VU) Būsto skyriaus vedėjas Nerijus Cicilionis teigė, kad šiuo metu vietos VU bendrabučiuose yra užpildytos ne visos.

„Dalis gavusių atsisakė, norinčių dar yra, tad procesas dar vyksta ir vyks visus metus. Dalis išeina, kiti ateina apsigyventi“, – teigė N.Cicilionis, pridurdamas, kad bendrabučiuose apgyvendinami tik VU studentai.

Dalis gavusių atsisakė, norinčių dar yra, tad procesas dar vyksta ir vyks visus metus. Dalis išeina, kiti ateina apsigyventi, – teigė N.Cicilionis.

Pasak jo, stengiamasi patenkinti visų norinčių VU studentų prašymus. Šįmet laimingieji, gavę vietą bendrabutyje, buvo atrinkti taikant vienintelį „kriterijų iš aprašų puslapyje www.bustas.vu.lt – tai atstumo, kuris apsiribojo Vilniumi ir Vilniaus rajonu“. Tinklalapyje teigiama, kad „pirmumo teisę apsigyventi bendrabutyje turi studentai, kurių pastovi deklaruota gyvenamoji vieta yra toliau kaip 50 km nuo Vilniaus miesto“.

Vieta triviečiame kambaryje VU bendrabutyje universiteto studentui atsieina 43,44 Eur, dviviečiame – brangiau – 49,24 Eur.

Laisvų vietų nėra

Kauno technologijos universitetas (KTU) šiuo metu turi 12 bendrabučių, kuriuose yra beveik 3000 vietų. Visos vietos bendrabučiuose šiuo metu yra užimtos.

KTU Bendrabučių grupės vadovė Viktorija Rasickaitė 15min.lt teigė, kad šįmet į KTU įstojusiems Lietuvos ir užsienio studentams buvo pasiūlyta apie 700 vietų bendrabučiuose. Šiuo metu vietos bendrabučiuose dar laukia 338 pirmakursiai.

„Visos vietos bendrabutyje yra užimtos, todėl studentams reikia laukti eilėje. Yra atvejų, kai studentai atsisako vietos bendrabutyje ir į jų vietą apsigyventi eilės tvarka pagal rezervaciją atvyksta pirmakursiai“, – ramino negavusius vietos bendrabutyje V.Rasickaitė.

Vienos vietos mėnesio mokestis už apgyvendinimą bendrabutyje svyruoja nuo 55,03 iki 115, 85 Eur – priklausomai nuo bendrabučio ir kambario tipo.

„Pirmumo teisę šiai dienai turi tarptautiniai studentai, socialiai remtini studentai ir sportininkai. Visi kiti KTU studentai naudojasi prieš metus įdiegta visiems vienodai prieinama bendrabučių rezervacijos sistema, kurioje savarankiškai pagal savo poreikius gali užsisakyti arba keisti vietą bendrabutyje“, – aiškino V.Rasickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas