Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Romerio universitetas ir Londono Middlesexo universitetas kurs jungtinę akademinę mokyklą

Ketvirtadienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Londono Middlesexo universiteto (MU) dėl pirmojo Lietuvos ir Didžiosios Britanijos jungtinio akademinio padalinio steigimo Vilniuje. Sutartį universitetų vadovai pasirašė Švietimo ir mokslo ministerijos organizuoto renginio metu.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Bendradarbiavimo sutartimi bus įtvirtinama universitetų lygybės pagrindu paremta partnerystė. Abu universitetai numato kurti bendrą MU-MRU Socialinių technologijų ir verslo mokyklą (MU-MRU School of Social Technology and Business) Vilniuje. Šios mokyklos absolventams planuojama teikti tarptautinius (dvigubus) bakalauro ir magistro programų diplomus. Programas tikimasi pradėti vykdyti nuo 2013 m. sausio.

Naujajame akademiniame padalinyje numatoma teikti tarptautinių studentų poreikius bei reikalavimus atitinkančias Didžiosios Britanijos ir Lietuvos bakalauro laipsnio programas, kartu parengtas jungtines studijų programas. Pirmiausia ketinama sukurti programas bankininkystės ir finansų, verslo vadybos, verslo ir marketingo, tarptautinio verslo, apskaitos ir finansų srityse.

MU-MRU socialinių technologijų ir verslo mokykloje taip pat ketinama pasiūlyti magistrantūros programas verslo administravimo, skaitmeninio marketingo, marketingo, komunikacijos ir žmogiškųjų išteklių valdymo srityse. Programų skaičius ilgainiui bus didinamas, įtraukiamos tokios sritys, kaip tarptautinio verslo teisė, komunikacija ir medijos, e-paslaugos ir kitos. 

Veržlumu ir tarptautiškumu garsus Middlesexo universitetas yra įsikūręs šiaurinėje Londono dalyje, Anglijoje. 2004 m. Universitetas atidarė savo padalinį Dubajuje, o 2009-aisiais – Mauricijuje. Universitetas turi keturias mokyklas: Sveikatos ir socialinių mokslų; Inžinerijos ir informacijos mokslų; Meno ir edukacijos; Middlesexo universiteto verslo.

Universitete taip pat veikia novatoriškas darbu paremto mokymosi institutas, kurio principas yra universitetinio lygio studijas vykdyti darbo vietose.

Universiteto siūlomose studijų programose Londone, Dubajuje, Mauricijuje ir kitose pasaulio šalyse esančiose partnerių institucijose studijuoja daugiau nei 40000 studentų, iš kurių 30 proc. – tarptautiniai studentai. Daugiau nei 9000 studentų studijuoja Dubajuje ir Mauricijuje esančiuose Universiteto padaliniuose arba prestižinių akademinių partnerių institucijose. Vienas tokių partnerių netrukus taps ir Mykolo Romerio universitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas