Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naujų pedagogų pritraukimo programa: žmonės nori tapti mokytojais

Programos „Renkuosi mokyti!” organizatoriai šventiniame renginyje birželio 14 d. džiaugėsi išlydėdami 16 programą baigusių dalyvių ir pasitikdami 27 naujus mokytojus, kurie jau rugsėjį pradės dirbti mokyklose, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Programa „Renkuosi mokyti!“ jau šešioliktus metus į švietimo lauką pritraukia motyvuotus, į kiekvieną vaiką orientuotus mokytojus. Nors ši veikla yra esminė, svarbu pastebėti, kad „Renkuosi mokyti!“ tai ne tik naujų mokytojų pritraukimo ir ruošimo programa.

Visų pirma, tai bendruomenė, kurioje mokytojams suteikiamas visokeriopas palaikymas bei skatinamas profesinis ir asmeninis tobulėjimas. Tai įgalina mokytojus pastebėti kiekvieną vaiką ir užtikrina, kad pagalbą bei palaikymą gaus vaikai, kuriems to labiausiai reikia.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Kaip renginio metu teigė švietimo ekspertė ir programos bendraįkūrėja dr. Eglė Pranckūnienė – mokytojo darbo misija yra atrasti ir tikėti kiekvieno žmogaus potencialu bei skleisti žmogiškumą ir meilę žmogui.

Renginyje pasveikinti 16 dalyvių, kurie prieš dvejus metus prisijungė prie „Renkuosi mokyti!“ programos ir pradėjo savo, kaip mokytojo ar mokytojos, kelionę. Programą baigę ir alumnais tapę bendruomenės nariai per dvejus metus įgavo įvairiapusiškos patirties, kuri formavo savęs, kaip mokytojo, suvokimą ir ugdė asmeninę lyderystę siekiant reikšmingų pokyčių Lietuvos švietimo sistemoje. Dauguma programą baigusių dalyvių planuoja tęsti veiklą švietimo lauke ir toliau įgyvendinti tvarius pokyčius siekiant kiekvieno vaiko sėkmės.

„Renkuosi mokyti!“ mokytojai visoje Lietuvoje, nuo didmiesčių iki mažų miestelių

Šiemet „Renkuosi mokyti!“ gavo 440 kandidatų paraiškų, iš kurių programos atranką įveikė ir prisijungti nusprendė 27 nauji dalyviai. Nors didžioji dalis naujų mokytojų nuo rugsėjo dirbs Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos mokyklose, programos organizatoriai džiaugiasi, kad jų vis daugėja ir mažesniuose miestuose – Šiauliuose, Panevėžyje, Telšiuose, Jonavoje ir Trakuose.

Tokia programos plėtra padeda užtikrinti, kad kokybiškas ir inovatyvus ugdymas pasiektų kuo didesnį Lietuvos mokinių ratą, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos. Naujų mokytojų tarpe daugiausiai matematikos bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų, o darbą nuo rugsėjo taip pat pradės biologijos, chemijos, ekonomikos bei verslumo, technologijų, etikos, gyvenimo įgūdžių, dailės, informacinių technologijų, pradinių klasių mokytojai bei socialinė pedagogė.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Renginio metu programos vadovas Artur Adam Markevič džiaugėsi plačia programos „Renkuosi mokyti!“ bendruomene, kurį įtraukdama mokytojus, mokyklos bendruomenę, valstybines institucijas, verslo partnerius bei programos draugus susitaria dėl bendro tikslo – kurti tokį švietimą, kuriame kiekvienas vaikas galėtų augti.

Tvari programos veikla – partnerių ir draugų indėlis

Jau 16 metų veikianti programa gali užtikrinti tvarius pokyčius partnerių ir rėmėjų dėka. „Renkuosi mokyti!“ programos rėmėjai – penki pagrindiniai partneriai: Acme, Omnisend, INVL, Girteka bei TopSport. Kiekvieno partnerio indėlis yra labai svarbus siekiant „Renkuosi mokyti!“ programos vizijos. Kaip renginio metu INVL Asset Management vadovas Paulius Žurauskas kalbėjo apie asmenišką sentimentą mokyklai bei įkvėpimą daryti teisingus pasirinkimus, kurį lėmė mokytojai.

Paulius paminėjo, kad INVL Asset Management jau 30 metų sėkmingai investuoja savo bei klientų pinigus ir įmonėje nuolat galvoja apie rizikos ir grąžos santykį bei kaip teisingai priimti sprendimus, todėl puikiai supranta, kad kad ilgalaikė bei geriausią grąžą suteikianti investicija Lietuvai ir visuomenei yra švietimas. Paulius džiaugėsi, kad INVL Asset Management gali prisidėti prie „Renkuosi mokyti!“ programos augimo.

Renginio metu Omnisend darbdavio prekės ženklo vadovė Živilė Brazė dėkojo mokytojo kelią pasirinkusiems dalyviams bei džiaugėsi neabejingais verslais bei startuoliais, kuriems rūpi ne tik dabartis, bet ir ateitis. Nuoširdžiai dėkojame visiems rėmėjams, kurie prisideda prie šios misijos ir padeda mūsų bendruomenei augti ir stiprėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius