Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Nerijus Buivydas bėgs per Lietuvą skleisdamas žinią apie problemas mokykloje

Ketvirtadienį Lietuvoje startuos įspūdinga vieno žmogaus akcija – per 20 dienų vilnietis Nerijus Buivydas planuoja nubėgti 20 maratonų – beveik 900 kilometrų.
Nerijus Buivydas
Nerijus Buivydas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

33 metų vyras planuoja per 20 dienų nubėgti 860 km distanciją, kurią jis pradės iš Vilniaus Demokratinės mokyklos, kurią pats įkūrė. Švietimo ekspertas bėgs per Lietuvos Pietus iki Klaipėdos ir per Šiaurę vėl grįš atgal į Vilnių. Per dieną jis planuoja nubėgti po 42 kilometrus.

Tiesa, maratonininkas švietimo ekspertas ilgą laiką bėgimo nemėgo ir baigęs mokyklą visai nebėgiojo 11 metų, kol prieš ketverius metus vėl apsiavė sportinius batelius ir nebegalėjo sustoti.

„Šiek tiek spaudžiamas draugų išbėgau, nes kilo tokia nauja mada ir man fizinis aktyvumas visada patiko“, – teigė N.Buivydas.

Tačiau jaunam vyrui būsimas maratonas – ne pomėgio demonstravimas. Jis tikisi per 20 maratonų dienų aplankyti 20 Lietuvos mokyklų. Aukštai kartelę išsikėlęs mokyklos vadovas sako bėgantis už laimingesnius vaikus mokyklose, nes jose apstu nutylėtų problemų, apie kurias būtina kuo garsiau kalbėti, o neįprasta akcija jam tėra būdas atkreipti visuomenės dėmesį.

„Matau, kad vaikai šiandien dienai mokykloje nesijaučia gerai, jie neturi didelės motyvacijos nei eiti į tą įstaigą, nei joje mokytis. Manau, dėl to, kad mes, suaugusieji, užmirštam juos kaip žmones, pamirštam su jais šnekėtis, nėra tokio žmogiško santykio“, – savo patirtį dėstė N.Buivydas.

Jis tiki, jog pakeisti švietimo sistemą taip, kad joje būtų ugdomi laimingesni vaikai, įmanoma. Tam tarp maratonų jis stabtelės 20 mokyklų ir visose susitiks su jų bendruomenėmis padiskutuoti apie kitokį švietimą. Be to, švietimo entuziastas taip pat tikisi savo pavyzdžiu paskatinti moksleivius daugiau fiziškai judėti ir planuoja surinkti vaikų mintis apie tai, ko trūksta, kad jie savo mokykloje jaustųsi laimingesni, bei įteikti užrašytas idėjas šalies prezidentei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas