Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nori maudytis piniguose? Keturios sritys, kuriose dirbs ateities milijardieriai

Dr. Lukas Macijauskas, UAB „Synergy Finance“ fondų valdytojas, pakvietęs būsimus studentus parodoje „Studijos 2017“ paklausyti pranešimo „Kur dirbs ateities milijonieriai?“ jį pradėjo pakeisdamas savo pranešimo tikslą į ambicingesnį – perbraukė žodį „milijonieriai“ ir pakeitė jį į „milijardieriai“. Taigi, kur dirbs ateities milijardieriai?
Lukas Macijauskas
Lukas Macijauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

L.Macijauskas išskyrė keturias sritis. Viena jų – žaliavos. „Dauguma jų pas mus nukritusios „tiesiog iš dangaus“. Jeigu į Lietuvą nukristų futbolo aikštės meteoras, turėtume rimtų problemų – „nuneštų“ galbūt visas Baltijos šalis. Bet gal galima parsigabenti tiek platinos, kiek per visą istoriją neturėjome. Kam nors reikės vadovauti, išmanyti finansus, kam nors įtikinti visuomenę, kad reikalinga kur nors skristi ir parsigabenti tų žaliavų“, – dėstė pranešėjas.

Anot jo, antroji sritis – energetiniai resursai, kurių reikės vis daugiau. Saulės energetika, anot jo, gali būti viena iš ateities varomųjų jėgų.

„Kam nors vėlgi reikės dirbti su saulės elektrinėmis, kam nors, visų pirma, reikės paskaičiuoti, ar tai atsiperka“, – apie įvairių sričių specialistų poreikį kalbėjo L.Macijauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lukas Macijauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lukas Macijauskas

Dar viena perspektyvi sritis, jo manymu, yra genomų inžinerija. „Kiek metų žmogui natūralu gyventi? Kai kurios papūgos gyvena 80 metų, Grenlandijos rykliai – apie 200 metų, o vieną rado net 400 metų. Kuo mes prastesni už ryklius?“, – kėlė klausimą jis.

Grenlandijos rykliai gyvena apie 200 metų, o vieną rado net 400 metų. Kuo mes prastesni už ryklius? – kėlė klausimą jis.

Anot jo, šioje srityje galima labai daug nuveikti ir tam vėl reikės įvairių specialistų: „Reikia finansininkų, vadovų. Nepakanka idėjos, reikia, kad kas nors įtikintų investuotojus, tik tada „ateis“ pinigai. Galbūt kas nors atras, kad galima padaryti musę nemirtingą, bet kažkam reikės vadovauti tam procesui, reikės vadybininko“, – kalbėjo pranešėjas.

Turtingiausi žmonės – nieko nebaigę

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad tarp turtingiausių pasaulio žmonių trečdalis išvis nieko nėra baigę. „Įdomiau tai, kad daugelis iš jų daug ką paveldėjo. Taigi, jei neketinate nieko paveldėti, tai ta strategija – nieko nebaigti nelabai tinkama“, – būsimiems studentams patarė pranešėjas.

Penktadalis turtingųjų esą baigė inžinerinės pakraipos mokslus. Verslo vadybą, finansus ir ekonomiką studijavo ir baigė 23 proc.

„Tad galime padaryti išvadą, kad studijuojant finansų inžineriją turite geriausius šansus tapti milijardieriais? Gali būti. Turint inžinerinį mąstymą ir dirbant su finansais gali būti labai geras ir įdomus derinys. Šiais laikais neužtenka, turbūt, būti vienos srities specialistu, kad būtum labai „kietas“, – kalbėjo L.Macijauskas.

Kokie produktai turės paklausą?

Jo teigimu, ateitis priklauso rinkoms, kurios aktualios globaliu mastu. Taigi, kitaip tariant, kiekvienas kuriamas produktas turi būti aktualus globaliai.

„Turėtų būti galimybių sparčiai plėstis, o nišinis dalykas neturės kur. Produktas turi būti transportuojamas visame pasaulyje labai lengvai“, – dalijo patarimus pranešėjas.

Be to, anot pranešėjo, produktas turi būti labai pelningas bei labai įtakingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas