Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžiečiai skuba registruoti atžalas į gimnazijas – prasidėjo priėmimas

Laisvės aikštėje nuo ankstyvo penktadienio ryto prie Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus durų, nusidriekė būsimųjų gimnazistų tėvų eilės – prasidėjo mokinių priėmimas į pirmas, trečias miesto gimnazijų klases.
Mokymasis
Mokymasis / „Scanpix“ nuotr.

Visose penkiose Panevėžio gimnazijose nuo rugsėjo 1-osios mokytis planuoja beveik gimnazistų.

Centralizuotai iki kovo 31 dienos Švietimo ir jaunimo reikalų skyrius priima į J.Balčikonio, 5-osios, J.Miltinio ir „Minties“ gimnazijas ir į V.Žemkalnio gimnazijos 3-iąją klases. Į šios gimnazijos pirmas klases moksleivių dokumentai priimami pačioje mokslo įstaigoje.

Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausioji centralizuoto vaikų priėmimo į mokyklas specialistė Laima Matuzevičienė naujienų portalui JP teigė, kad eilė prie skyriaus durų buvo nusidriekusi tik ryte.

„Jau 9 val. eilių nebuvo. Skyriaus specialistai sukasi spėriai. Antra vertus, eilėse dažniausiai stovi tie tėveliai, kurių vaikai pradės mokytis 1-oje gimnazijos klasėje“, – aiškino skyriaus specialistė.

Pasak L.Matuzevičienės, gimnazistų dokumentai priimami visą mėnesį – iki kovo mėnesio pabaigos.

„Dabar tėvai gali rinktis, kurioje gimnazijoje mokysis jų vaikas. Vėliau, kai klasės užpildytos, bus žiūrima į metinius pažymius – į balų sumas. Šie rodikliai lems pasibaigus mokslo metams“, – sakė vyriausioji centralizuoto vaikų priėmimo į mokyklas specialistė, o pasiteiravus, kaip bus formuojamos klasės, kokio bus dydžio, paaiškino:

„Kol nepatvirtino miesto Taryba, kiek moksleivių mokysis klasėje, klasių dydžiai – 26 gimnazistai. Jeigu gimnazijoje bus 6 klasės, tai mokysis 156 gimnazistai. Tikslus skaičius paaiškės, kai bus suformuotos klasės visose gimnazijose.“

V.Žemkalnio gimnazijos direktorius Artūras Totilas naujienų portalui JP sakė, kad šiandien ryte buvo priimti per 10 pareiškimų.

„Bus formuojamos dvi pirmosios gimnazijos klasės. Tėvai neskuba – laiko turime visą mėnesį. Trečias gimnazijos klases formuoja Švietimo ir jaunimo reikalų skyrius“, – konkretus buvo gimnazijos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas