Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per žiemos sesiją VU – akcija akademiniam sąžiningumui skatinti

Žiemos sesijos metu Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) pradėjo įgyvendinti programą „Sąžiningai“. Siekiama skatinti akademinį sąžiningumą ne tik stebint universitete vykstančius egzaminus, bet ir sprendžiant akademinio nesąžiningumo atsiradimo priežastis.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Shutterstock nuotr.

VU SA duomenimis, per 2012–2013 m. m. žiemos sesiją dėstytojai ir studentai iš viso užregistravo 64 egzaminus, kuriuos stebėjo net 120 savanorių stebėtojų iš visų universiteto akademinių kamieninių padalinių.

„Akivaizdu, kad akademinio nesąžiningumo problemos sprendimas negali apsiriboti egzaminų stebėjimu, todėl siekiame bendradarbiauti su dėstytojais ir spręsti problemas, dėl kurių jis atsiranda“, – apie programą ir jos tikslus kalba „Sąžiningai“ koordinatorė Agnė Jasiūnaitė.

Jau keletą metų VU SA organizuojama egzaminų stebėjimo akcija šiemet populiarumu aplenkė anksčiau vykdytą prevencinę akciją „Nenusirašinėk“. Šiųmetės programos „Sąžiningai“ veikla buvo švietėjiško pobūdžio: vyko egzaminų stebėjimas, surengtos diskusijos su akademinės bendruomenės nariais ir informacinė kampanija, skatinanti užkirsti kelią akademiniam nesąžiningumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas