Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis nacionalinis studentų protmūšis jau įpusėjo!

Nacionalinis studentų protmūšis – jau mėnesį laiko trunkantis ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų atstovybės organizuojamas konkursas, skatinantis Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovų žingeidumą, komandinį darbą bei pozityvias emocijas.
Universitetų atstovai
Universitetų atstovai / Organizatorių nuotr.

Jau šių metų vasario mėnesį įvyko pirmosios nacionalinio studentų protmūšio atrankos. Jose aukštųjų mokyklų atstovai turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias bei atstovauti universitetus, varžydamiesi intelektualinėje kovoje. Šių etapų metu taip pat pavyko išsiaiškinti pirmuosius finalistus iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Generolo Jono Žemaičio karo akademijos, ISM Vadybos ir ekonomikos, Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino technikos, Vilniaus, Kauno technologijos, Aleksandro Stulginskio bei Vytauto Didžiojo universitetų.

Nuomonę apie projekto organizavimą pasidalino nacionalinio studentų protmūšio projekto vadovas Domantas Povilas Kirsnys: „Pagrindinis mūsų projekto tikslas – suteikti galimybę studentams pademonstruoti savo įgytas žinias neformalioje aplinkoje bei surasti naujų bendraminčių. Konkurencija skatina tobulėti – svarbiausia, kad tas tobulėjimas būtų nukreiptas tinkama linkme.“

Dalyvių atsiliepimai apie vykusias atrankas:

"Tokie projektai kaip šis yra labai reikalingi studentams, nes protų mūšis yra ne šiaip paprastas žaidimas, tai unikalus intelektualinis žaidimas, kuris skirtas ne tik smagaus laiko praleidimui. Tai taip pat puikus būdas lavinti savo kūrybiškumą, logiką, bei suvienyti komandą vienam tikslui." – mintimis apie nacionalinį studentų protmūšį dalinosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė Deimantė Jankūnaitė.

"Manau, kad tai puikus projektas. Labai smagu pasivaržyti tarpusavyje su savo universiteto studentais bei turėti galimybę atstovauti savo universitetą ir susikauti su kitų aukštųjų mokyklų atstovais finale. Atsakinėjant į klausimus dalyviams teko suderinti nestandartinį mąstymą bei žinias. Tik vieno iš šių dalykų tokiam protmūšiui nepakanka. todėl šis projektas, mano manymu, yra labai įdomus." – apie protmūšį susidariusį įspūdį pasakojo Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Airidas Jankus.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas Jogaila Jokumaitis teigė: "Manau, jog ši veikla po paskaitų ne tik padeda studentams atsipalaiduoti, tačiau ir įgauti naujų žinių, bei priversti save mąstyti šiek tiek kitaip. Manau, jog tai labai prasmingas ir naudingas užsiėmimas. Tai taip pat puiki galimybė geriau pažinti savo komandos draugus, išmokti komunikuoti, išklausyti, nusileisti kitam."

Jogailos, Airido bei Deimantės komandos jau įveikė svarbiausią protmūšio etapą ir  pateko į finalą, todėl toliau atsovaus savo universitetus bei kovos dėl LuxExpress įsteigto pagrindinio prizo t.y penkių bilietų į pasirinktą šalį, į abi puses – bei kitų partnerių prizų. Tą galite padaryti ir Jūs! Kitos nacionalinio studentų protmūšio atrankos prasideda jau š.m. kovo mėn. 4 d. Taigi, nepraleiskite šios puikios progos – suburkite penkių žmonių komandą, registruokitės ir įgykite galimybę atstovauti savo universitetą finale!

Daugiau informacijos apie Nacionalinį studentų protmūšį rasite čia.

Organizatorių nuotr./Tvarkaraštis
Organizatorių nuotr./Tvarkaraštis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas