Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis tarptautinio bakalaureato blynas – su svilėsių kvapu?

Šiomis dienomis abiturientai skina ilgų metų darbo vaisius – atsiima brandos atestatus. Kelio iki jų būta nelengvo, tačiau kas nuoširdžiai triūsė – rezultatais džiaugiasi. Deja, itin prestižiniu laikomo „Versmės“ gimnazijos tarptautinio bakalaureato (TB) pirmosios laidos abiturientai taip pasakyti gali ne visi – trečdalis jų, net ir labai gabių gimnazistų, egzaminus išlaikė nepakankamai gerais pažymiais ir bakalaureato diplomo, prilyginamo brandos atestatui, kol kas negaus.
Diplomų įteikimo ceremonija
Diplomų įteikimo ceremonija

„Versmė“ tarptautinio bakalaureato programa šiemet išleidžia pirmąją laidą. Pagal ją mokėsi 16 mokinių.

Pasak „Versmės“ gimnazijos direktorės Albinos Senkuvienės, iš pradžių jų buvo 20, tačiau viena mokinė išvyko į Švediją ir dabar jau sėkmingai baigė mokslus ten, kiti trys perėjo į valstybinę mokyklą – negalėjo ar nenorėjo mokytis TB, tai jau esąs jų reikalas.

Egzaminus, pasak A.Senkuvienės, išlaikė visi, tačiau besimokantiems pagal TB programą yra papildomų sąlygų, ir šeši iš tų 16-os šių sąlygų neįveikė – konvertuojant TB egzaminų rezultatus į šimtabalę sistemą tiems šešiems, pasak A.Senkuvienės, „vieno kito baliuko pritrūko“. 

Paprašyta pasidalinti mintimis apie pirmosios TB laidos egzaminų rezultatus, direktorė sakė: „Tikriausiai laukiate, kad pasakyčiau, jog pirmasis blynas prisvilęs. Iš tiesų tokia mintis pirmiausia ateina į galvą. Kai sužinojome rezultatus, šokas buvo visiems – ir patiems mokiniams, ir tėvams, ir mokytojams. Buvo atėję ir mokiniai, ir jų tėveliai. Tačiau kai ramiai viską apsvarstėme, supratome, kad tai jokia tragedija. Tiesiog reikia analizuoti, kodėl taip atsitiko, galbūt mes ko nors nepadarėme, gal mokiniai nepadarė. O gal kaltų apskritai neverta ieškoti?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas