Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prestižinio Oksfordo universiteto absolventams tenka dirbti padavėjais ir pardavėjais-konsultantais

Prestižinis Oksfordo universitetas pirmą kartą paskelbė išsamaus tyrimo apie savo absolventų įsidarbinimą per pusmetį nuo studijų pabaigos rezultatus. Jie parodė, kad maždaug 10 proc. Oksfordo absolventų negali įsidarbinti pagal specialybę, rašo Telegraph.co.uk.
Oksfordo universitetas, kuris didžiuojasi savo 800 metų paveldu, yra seniausias, bet, toli gražu, ne pats turtingiausias pasaulio universitetas.
Oksfordo universitetas, kuris didžiuojasi savo 800 metų paveldu, yra seniausias, bet, toli gražu, ne pats turtingiausias pasaulio universitetas. / „Scanpix“ nuotr.

Universiteto atliktas tyrimas atskleidė, kad beveik 200 iš 3500 duomenis apie save pateikusių Oksfordo absolventų nesugebėjo įsidarbinti pagal specialybę praėjus pusmečiui nuo studijų pabaigos. Negavę darbo jie buvo priversti eiti dirbti padavėjais ar pardavėjais-konsultantais.

Vidutinis nedarbo lygis tarp Oksfordo absolventų siekia apie šešis proc., jis svyruoja priklausomai nuo fakulteto. Daugiausia sunkumų ieškant darbo turi tokias specialybes kaip klasikinę archeologiją, senovės istoriją, užsienio kalbas Oksforde baigę jaunuoliai.

Štai 22-ejų Isabel Murray, Oksfordo universitete studijavusi politiką ir filosofiją, po baigimo išvyko stažuotis į Indiją, tačiau vienintelis darbas, kuris jai buvo pasiūlytas – padavėjos. Grįžusi į gimtinę merginai, ieškant darbo, teko susidurti su tokia pačia situacija.

Vis dėlto, anot Oksfordo universiteto karjeros tarnybos vadovo Jonathano Blacko, tai, kad dalis studentų šiuo metu susiduria su sunkumais, ieškodami darbo, nereiškia, kad ateityje jie taip pat patirs nesėkmę, bandydami įsidarbinti.

„Oksfordo išsilavinimas – visam gyvenimui, ir niekas negali tvirtinti, kad šio universiteto absolventai po 10 metų dirbs tokius pat darbus, kaip ir dabar“, – teigė J.Blackas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas