Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas ir Seimo pirmininkas pasveikino mokytojus su profesine švente

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis šeštadienį pasveikino mokytojus jų profesinės šventės proga.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jūs – ateities valstybės kūrėjai, pirmieji po šeimos padedantys įminti žinių paslaptis ir vėliau drąsinantys žmones mokytis visą gyvenimą. Jūs padedate suprasti Lietuvą, pasaulį ir save, išmokote klausti, siekti daugiau ir patikėti, kad tai galime. Nepaprastai vertiname Jūsų darbą ir didžiuojamės, kad Jūsų lydima jaunoji karta išauga laisvomis, kūrybingomis, Tėvynę mylinčiomis ir joje save įprasminti gebančiomis asmenybėmis“, – rašoma prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas mokytojams palinkėjo šventiškos Mokytojų dienos, kasdienės energijos, abipusio tobulėjimo ir džiaugsmo matyti sėkmingai savąjį kelią atrandančius mokinius.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis dėkojo mokytojams už pašaukimo vedamą atsidavimą šaliai ir visuomenei.

„Būti mokytoju – reiškia galimybę atskleisti talentą ir jį ugdyti, svariai prisidėti prie pilietiškos visuomenės kūrimo, būti didele jos dalimi. Mokytojo profesijos atsakomybė yra begalinė, bet dovana už kasdienius įveiktus iššūkius ir vargus yra neįkainojama – iš širdies į širdį dovanojamas pasaulio pažinimas. Didžiuokitės savo pašaukimu ir tegu jūsų išmintis pasiekia kiekvieną vaiką!“ – teigė jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sveikinime mokytojams, be kita ko, apgailestavo, kad švietimo bendruomenė yra suskaldyta.

„Man nemalonu tai matyti. Nesmagu girdėti ir tai, kai viešai politikai, įvairūs visuomenės atstovai, net ir pačių mokytojų bendruomenės nariai skirsto mokyklas, mokytojus ir visų mūsų vaikus... į stiprius, silpnus, gerus, blogus“, – teigė jis.

„To neturi būti! Visus – ir bičiulius, ir oponentus – kviečiu eiti kartu link šio bendro siekio, gerbiant mokytoją, jo darbą, atsidavimą savo profesijai“, – sakė A.Monkevičius.

Jis tvirtino pritariantis, kad „mokytojas turi gyventi oriai, būtina didinti mokytojo darbo užmokestį, užtikrinti saugias, geras darbo sąlygas“. Ministras siūlė tai stiprinti ir nacionalinio susitarimo pagrindu.

Lietuvos mokyklose šiemet dirba per 27,3 tūkst. mokytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas